Noortelinnaku kava on kokku pandud 16–18-aastaste eelistusi ja huvisid silmas pidades. Nii on laval Eesti kuumimad DJ-d, Carmen Kassi modelligentuur teeb castingut ja modellihakatiste võistlust, mille kolm paremat võivad peaaegu kohe modelliks saada. Politseinikud õpetavad, mida teha, kui näed kuritegu pealt või ise ohvriks satud, on veel ilusalong ning Madis Malk viib läbi sms-mänge. Lisaks sisustavad noorte aega aeroobika, tantsushowd, ekstreemsportlaste demonstratsioonesinemised, playstation jm.

15-aastane Rasmus Kopli ütles, tema veedaks festivalil võimalusel paar päeva – rohkem ei viitsi. “See politseinike värk on liiga vana ja paljukuuldud. Selle asemel võiks olla näiteks võitluskunstide harrastajad. Muidugi peaksid seal kohe kindlasti breikarid olema, sest ilma nendeta võib igav hakata,” soovitas Rasmus programmi.

Rasmus meenutas, et korra on ta Õllesummeril käinud, kuid ei mäleta sellest palju rohkem, kui et talle meeldis grillkana süüa. “Olin selle jaoks vist liiga väike. Kui nüüd on õllevaba tsoon, kus noored saaksid rahulikult limonaadi limpsida ega peaks taluma vanemaid, kes sul järel käivad ja silma peal hoiavad, siis läheksin. 15-aastased tahaksid ikka pigem üksi pidudel käia, mitte et lapsevanemad neid taga ajaks,” leidis Rasmus.

Rasmuse isa Kaivo Kopli tunnistab, et nii mõndagi noortetsooni programmis olevast kõlbaks ka endal vaadata. “Kas aga see kava hoiaks noort seal paigal – selles ma pigem kahtlen,” lisas Kopli. Esmatähtsaks peab ta sellise ala puhul seda, et see oleks tõesti alkoholivaba ja et sinna ei satuks selliseid noori, kes silmanähtavalt joonud on.

Seni pole Eva Luigase sõnul summeril purjus alaealistega muresid olnud, sest turvameetmed on karmid. “Jälgitakse meid, seega jälgime end ise,” täpsustas Luigas ahelat, mis noored alkoholist eemal hoiab.