Kell 19 kogunes linna peaväljakule pooltuhat inimest, kes asetasid lilli seal asuva memoriaalseina juurde. Rahvas vaheldus kiiresti ja kokku käis platsilt paari tunni jooksul läbi umbes paar tuhat inimest.

Kell 20.30 ja 23.00 välja kuulututud kogunemistele saabus märgatavalt vähem rahvast. Kell üheksa oli inimesi poolesaja ringis, kell üksteist veelgi vähem. Mida tund edasi, seda rohkem purjus olid kohalviibijad.

Politsei sanktsioneerimata kogunemisse ei sekkunud. Ajakirjaniku silme all viidi sündmuspaigalt ära üks ilmsi alaealine noormees, kes oli silmnähtavalt purjus ja ei allunud korrakaitsjate korraldustele.

Kesköö paiku kuuldus linnakeskusest hõikeid "Narva, Narva!" ja "Rossija, Rossija". Samas oli rahvas lõplikult hajunud, peitudes läheduses asuvasse parki ja puiesteele pimeduse katte alla.

Kella veerand kaheks oli viimaste röökijate jaks otsas ja seltskonnad läksid laiali.

Kell seitse õhtul toimunud kõige massilisema rahvakogunemise ajal oli massi hulgas näha selgesti eristuvaid väiksemaid seltskondi kes justkui ootasid midagi, rääkisid pidevalt telefoniga ja hoidsid samas end
sündmuste keskpunktist eemal. Samad isikud olid kohal ka järgnevatel kogunemistel.


Kella poole kaheteist paiku kogunes Jõhvis asuvale väljakule üle 200 inimese. Hiljem hakkasid inimesed lõhkuma lähedal asuvate poodide aknaklaase ja autosid. Näiteks tahtsid noored varastada väljaku lähedal asuvast poest spordiriideid, kuid politseipatrull ja turvafirma ekipaaž pidasid nad kinni. Tekitatud kahju hindab omanik.


Hetkel (pool kaks öösel – toim.) on olukord paranemas. Suurem osa inimesi läks minema. Politsei teada ei ole keegi viga sanud.


Politsei kontrollib Jõhvi ja Kohtla-Järve linna tänavate olukorda koostöös 20 kaitseliitlasest abipolitseinikuga.


Jõhvi politseiosakonda toimetati 4 inimest kainenemisele. Politsei koostas alkoholiga seoses üheksa väärteoprotokolli: kuuele joobnud alaealisele ja kahele täiskasvanule. Lisaks võeti vahele üks narkomaan ja üks täiskasvanu, kes alaealise palve peale talle alkoholi. Politsei kirjutas välja ka kaks ostis kaks avaliku korra raske rikkumise väärteoprotokolli.


Kohtla-Järve


ETV Virumaa korrespondendi Ago Gaškovi sõnul nägi ta kella ühe paiku Kohtla-Järve linnast läbi sõites noortekampa Virula väljakul. "Silma hakkas, et üks R-kiosk oli seal kannatada saanud," sõnas Gaškov.


Narvast


Tanel Mazur Narva Postiljonist teatas, et südaöö paiku löödi puruks Narva Eesti gümnaasiumi ukse klaas ja seda siis, kui pidevalt kooli ees valvanud politseiauto korraks ära sõitis.