01.30 Reporter Oliver Õunmaa teatas, et rahutud noored on kõik kesklinnast välja aetud ja olukord südalinna tänavatel on rahulik. Liiklus toimib tavapäraselt.

01.23 EPL reporter Piret Peensoo teatas, et politsei on auto risti teele ette keeranud ja sulgenud Liivalaia ristmikult pääsu Pärnu maantee mässus kannatanud osa suunas.

01.21 TV3 Seitsmeste uudiste andmetel on tänaõhtustes rahutustes viga saanud 50 inimest, nende seas kuus politseinikku.

01.04  Rahvamassi jäänuseid aetakse piki Maneeži tänavat Narva maantee poole. Kunstiakadeemia keraamikaosakonna aknad on lõhutud, kuid oma ruumide kaitsele jäänud töötajad puhastavad praegu ruume ja viskavad purustatud aknaklaaside kilde aknaavadest tänavale.

00.41 Oliver Õunmaa teatab, et tavapolitseile ja märulipolitsei ajasid koos Tammsaare pargist Kaubamaja suunas. Nüüd on Kaubamaja raamatumaailma uste lähedal maas kümmekond vahistatut, sealsamas juures on ootel politseibussid. Rahvamass on hajunud.

00.32  EPL reporteri sõnul algas Estonia ees Pärnu maanteel ja Tammsaare pargis politseinike suurem vastuaktsioon - ahelikes liigutakse Viru poole ja surutakse rahvast sinnapoole.

00.20 Reporter Oliver Õunmaal teatab Viru tänavalt, et sisse löödi Apollo raamatumaja aknad. Reporteri hinnangul oli raamatupoe kallal lõhkujaid umbes 50. Umbes samal ajal jooksid teismelised neiud ootamatult lillekioske kaitsva politseiahela poole ning seadusekaitsjad taganesid üllatusest veidi. Sellest piisas ja rohkem inimesi ründas politseinikke, kuid nood kogusid end kiiresti ja lõid kallalekippujad tagasi.

Kell 00.09 Päevalehe reporter Oliver Õunmaa teatab Viru tänavalt, et politsei on nüüd lillekioskite kaitsele asunud ja nende ette aheliku moodustanud. Samal ajal on Viru tänaval näha teismelisi Eesti piigasid, kes üksteisele lilli jagavad ja kilkavad, et lilled on nunnud.

Kell 00.07 Linnas on vahistatud 300 vandaali, kaks politseinikku on vigastada saanud. Politsei teatel on olukord mõnevõrra rahunenud.

Vanalinna on ekslema sattunud rühm ontlikke, ülikondades Soome pensionäre.

Kell 23.53 Tammsaare pargis on suurem vahistamine - kinnipeetuid hoitakse murul pikali seni, kuni nende kaaslasi järjest politseibussidesse ja teistesse, halli värvi bussidesse, pannakse.

Kell 23.50 Eesti Päevalehe reporter teatas, et politsei transportis liinibussiga nr 48 vahistatuid - bussis oli neli politseinikku ja umbes kümmekond inimest, kes nägid välja nii, nagu poleks nad bussi just vabal tahtel läinud.

Kell 23. 48 Vanalinnas löödi sisse Kalev Spa aknad.

Kell 23. 36 Politsei jõudis Viru tänavale ja ajas rüüstajad ära. Samal ajal on teised vandaalid jõudnud Stockmanni juurde, sinna sisse murdnud ja varastavad nüüd nokamütse.

Kell 23.30 Eesti Päevalehe reporter teatas, et vandaalid on purustanud Viru tänava lilleputkad ja varustavad end käigu pealt lilledega. Lisaks lendavad ilutulestikuraketid - madalalt, tabades maju ja võibolla ka inimesi.

Päevalehe reporteri sõnul tänavatel ainult venelased - eestlased pole provokatsioonidele ja totrusele järgi andnud.

Kell 23. 25 Eesti Raadio andmetel on linnavalitsuse infosaali aknaid katsutud puruks lüüa, kuid see pole õnnestunud. 500-pealine kolonn Vabaduse väljakult jõudis Viru hotelli ja Kaubamaja juurde, edasi Gonsiori tänavale. Kamp on ettesattuvat  purustanud, tühjaks tehti Meloni kaubamaja juures alkoholipood. Politseinikke näha pole. Lõhutakse foore, liiklusmärke, busse loobitakse pudelite ja purkidega

Kell 23.20 ütles trammipargi dispetšer Päevaleht Online'ile, et elekter on südalinnas trammiliinidest väljas, trammid sõidavad depoosse ja liiklus lõpetatakse tavapärasest varem

Vabaduse väljakult liikus Gonsiori tänava suunas 500ne kolonn, teel neid ei takistatud, küll aga linnavalitsuse maja juures, kus vahistati kümneid inimesi. Üht politseiautot prooviti seal ümber pöörata,  aga see ei õnnestunud.

Kella 23.15 paiku liigub 20-40 inimesest koosnev grupp noori mööda Narva maanteed Kadrioru suunas

Kell 23.10 Eesti Päevalehe reporter teatab, et politsei koondab oma jõudusid Viru keskuse juurde - Hesburgeri ette on moodustatud umbes 20 politseinikust rivi ja samasugune rivi kaitseb ka purustatud Ararati.

Kell 23. 05 paiku toimub Viru keskuse Hesburgeri juures kaklus, mida politsei laiali ajama algul ei kiirusta. Kohalviibiva Eesti Päevalehe reporteri sõnul ootasid politseinikud lisajõude ja siis läksid kaklejaid lahutama. Noored vastupanu ei osutanud ja jooksid laiali. Samal ajal on lõhutud paar Kaubamaja akent, Viru keskuse Hesburgeri lähedal oleva valuutavahetuse aknad ja Ararati alkoholipood. Viimane on kõige enam kannatada saanud - aknad on katki ja seest on joodavat välja tassitud.

Kella 22.38 ajal ajab märulipolitsei inimesi vabaduse väljakult veekahuri abil minema. Kaarli kiriku ümbrus on veest üle ujutatud. Vandaalid jätkavad tänavatel rüüstamist.

Politsei teatel on toimunud väiksemad vahejuhtumid ja vandaalitsemised, lõhutud on bussiootepaviljone ja tänavatele pargitud autode aknaid. Kell 22 paiku teatati akende lõhkumisest Väike-Karja tänaval.

Politsei palub kõikidel inimestel, kel vähegi võimalik, eemaldada oma kesklinna tänavatele pargitud autod ja uudishimust kesklinna mitte tulla.

Mõni minut pärast 22 toimus Kaarli puiesteel kokkupõrge agressiivsete vandaalide ja politseinike vahel. Vandaalitsejad pildusid politseinike kivide ja pudelitega. Politsei oli olukorra rahustamiseks sunnitud kasutama erivahendeid.

Vigastuste tõttu on arstiabi vajanud 9 meest ja 1 naine. Üks meestest on raskelt vigastatud ja vajab haigla ravi, teised kannatanud on lubatud kodusele ravile.

Politsei rõhutab veelkord, et ohtlike olukordade ennetamiseks ei lubata suurtel rahvahulkadel koguneda ning vajadusel kasutab politsei õigust rahvahulgad laiali ajada. Politsei sõnul kasutavad provokaatorid rahvahulki kattevarjuna, mistõttu on oluline, et inimesed lihtsalt uudishimust Tallinna kesklinna ei tuleks.

Kella 22 paiku on olukord Vabaduse väljakul ärev, aeg-ajalt ründavad noored politseinikke pudelite ning muu kätte juhtuvaga ning politsei on sunnitud nende tegevusse sekkuma. Vene noorte hulk Vabaduse väljakul aina kasvab, samuti on seal võrdlemisi tihe autoliiklus. Lisaks sellele toimuvad Kaarli piuesteel hetkel ka teetööd.

Mässavad noored on hetkel piiratud märulipolitseinike poolt, kes enamus noortest kinni pidas.

Kella 21.40 ajal on suurem hulk vene noori kogunenud Musumäele, kus politsei neid erivahenditega laiali ajab. Vandaalid on süüdanud kõik Musumäel olevad prügikastid, üks noor püüdis lahti kangutatada kanalistasiooni luuki.

Kella 21 ajal liikusid vene noored tagasi Vabaduse väljaku poole ning Draamateatri juures alustati taaskord politseinikke loopimist erinevate esemetega. Politsei on suutnud olukorda seni kontrolli all hoida ning mitmed isikud on teiste seast minema toimetatud.

Kella 20.50 ajaks olukord stabiliseerus  ning noored liikusid Tammsaare parki tagasi.

Kell 20.27 algab Viru keskuse juures kaklus, milles osales umbes 20 inimest, politsei sündmusele koheselt reageerida ei jõudnud. Tänava peal toimunud kakluse käigus jäi üks inimene auto alla ning pärast kaklust asus sadakond vene noort kümmetkonda eestlast jälitama.

Kella 20 ajaks on Tammsaare parki ning Viru keskuse juurde jäänud valdavalt vaid vene keelt kõnelevad noored, kes käituvad agresiivselt. Noored on valge värviga ära sodinud ka pargis asuva Tammsaare kuju, mille peale on vene tähtedega kirjutatud Ansip. Pärast noorte provotseerivat käitumist toimetati teiste seast minema viis noort.

Vene noored on pannud põlema ka ühe prügikasti. Märulipolitsei ajab pargis olevaid noori laiali.

Kella 19.30 ajal jooksid noored kaootiliselt Draamateatri ette tänavale ning liiklus oli piirkonnas häiritud. Samal ajal muutus olukord kesklinnas taas ärevaks, kuna Draamateatri lähedale ilmus kaks suuremat eesti noorte rongkäiku. Eestlastel kaasas olnud lipud ärritasid aga vene noori, mistõttu oli politsei sunnitud noori lahutama.

Prügikast põleb

Kella 19 ajal oli Kaarli puiesteele kogunenud umbes 400 noort. Politseid loobiti erinevate kaasasolevate või leitavate esemetega, nt pudelid ja kivid.

Kella 18.45 ajal hakkasid noored sõimeldes Toompea suunas liikuma. Üsna pea pärast seda hakkas politsei Vabaduse väljakule jäänud noori laiali ajama. Noorte vanalinna suunamise käigus muutusid noored politsei suhtes agressiivseks ning tekkis rüselus. Pärast seda hakkas märulipolitsei noori Vabaduse väljakule kokku ajama.

Umbes kella 16 ajal alustasid eesti ja vene noored kogunemist Vabaduse väljakule, kus nende vahel tekkis paar konflikti, mistõttu politsei pidi mitu noort sealt ära toimetama.

Eesti Päevaleht Online´i reproteri sõnul oli liiklus Vabaduse väljakul hetkeks peatunud ning sinna tekkisid ummikud, kuhu jäi toppama ka ühistransport.

Eesti hümni laulvad noored kogunesid Vabaduse väljaku parkla juurde ning nende ümber on politsei moodustanud kaitseketi. Vene noored paiknesid Kaarli kiriku poolses otsas. Kahe leeri vahel toimus ka paar konflikti, mille politsei kiirelt lahendas.

Nii vabariigi valitsus kui ka erinevad organisatsioonid on noori kutsunud üles rahu säilitama ning mitte provokatsioonidele alluma.

Paljud ärid vana- ja kesklinnas on oma vaateakendelt eemaldanud vaatamiseks välja pandud kauba, näiteks pesu, riided, ehted jms. Viru tänaval asuv Monexi rahavahetuskontor näiteks on aknale ja uksele kaitseks ette löönud vineerist lahmakad.

Uudist täiendatakse.