Politsei sai väljakutse aadressil Majaka põik 5-9 asuvasse korterisse kell 23.25. Politsei kutsus kohale Mati Nuude elukaaslane, teatas ETAle Tallinna politseiprefektuuri pressiesindaja.

Tallinna kiirabi dispets^er ütles ETAle, et kui kiirabibrigaad kohale jõudis, oli laulja juba viis tundi surnud olnud. Mati Nuude elukaaslase sõnul oli mehel viimastel aastatel küll alkoholiprobleeme, kuid viimati pruukis ta alkoholi kaks nädalat tagasi.

Politsei andmetel on laulja surnukeha viidud lahkamisele, surma täpne põhjus selgub kohtuarstliku ekspertiisi tulemusena algaval nädalal.

Äsja kolmest CDst koosneva kogumikuga "61 parimat laulu" oma 60. juubelit tähistanud Mati Nuude alustas lauljakarjääri 1975. aastal ansamblis Apelsin, esimeseks suuremaks hitiks oli "Jambalaya".

1996. aastal andis plaadifirma Aidem Pot välja plaadi ja kasseti Mati Nuude populaarseimate lauludega sarjast "Kutse tantsule". 16 loo hulgas on tuntumad "Valge tuvi", "Kawe kelder", "Quando", "Korraks vaid", "Karulaul" ja "Seitse inglit".

Pärast Apelsini lagunemist esines Nuude omal käel.

Enne 1970ndate keskpaigas ansambli Apelsin solistiks saamist oli Mati Nuude tippsportlane. Aastatest 1965-1975 pärinevad tema seitse Eesti meistritiitlit tõstmises. Oma parimatel aegadel oli Nuude maailma edetabelis kaheksas.