Eesti viimaste aastate edukamaid maadlejaid Küllo Kõiv hukkus eile öösel Viljandis autoõnnetuses silmapilkselt, sest tal murdus kaelalüli. Õnnetus, milles sai raskelt viga veel kaks inimest, juhtus kell 2.20 öösel Ugala teatri lähedal Vaksali tänaval.

Mercedes 500 juhtinud Toomas (26) ei suutnud pikas ja laugjas kurvis autot teel hoida ning sõitis vastu kõnniteeperve. “Seejärel võttis auto kaasa ettejäänud betoonist elektriposti ja lõikas kahe meetri kõrguselt maha jämeda papli,” kirjeldas Viljandi liikluspolitsei komissar Ants Pajumägi.

Kuigi kokkupõrke tagajärjel avanesid automaatselt auto turvapadjad, ei päästnud see juhi kõrvalistmel sõitnud Küllo Kõivu (25) elu. “Tal murdus kaelalüli ja surm oli silmapilkne,” ütles Viljandi kohtumeditsiini lahangukambri arst. “Löögi tagajärjel lõhkenud veresooned ei mänginud surma saabumisel enam mingit rolli.”

Pajumägi ütles, et autos sõitjate rasked vigastused põhjustas suur kiirus. “500 seeria Mercedest nimetatakse heade turvameetmete tõttu sõiduautode tankiks,” märkis ta. “See auto pidi 50-märgi all küll hirmsa kiirusega sõitma, et tagajärjed nii rasked on.”

Õnnetusega tegelev uurija Annela Külm nimetas erakordseks, et kõrvalistuja sai juhist raskemalt viga. “Tavaliselt saab autojuht roolilt tugevama löögi,” ütles uurija.

Autot roolinud Toomas on praegu teadvusel ja lamab Viljandi haigla traumatoloogiaosakonnas, kuid ta elu pole ohus. “Tal oli puusaliiges paigast nihkunud ja roided murdunud,” ütles haigla arst.

Avariihetkel auto tagaistmel olnud Pireti (19) olukord on raskem, kuid temagi elu on hetkel väljaspool hädaohtu. “Tüdrukul oli põrnarebend ja ta põrn tuli eemaldada,” lausus arst. Lisaks murdis tüdruk vaagnaluu.

Mõlema ellujäänuga eile vestelnud uurija Külm keeldus ütlemast, kas autosolijad olid purjus või kained. Mõni aeg enne avariid käis kolmik lähedalasuvas tanklas, mille videolindilt on näha, et Adavere Lihatööstuses müügimehena töötanud ja ühe lapse isa Kõiv istub Mercedese tagaistmel.

“Juhi kinnitusel tahtis ta Küllot ja Piretit koju viia, kui õnnetus juhtus,” ütles uurija.