"Loomad on maanteest kaugemale läinud ja liiguvad praegu Kurna ja Kiili vahel metsas Ameerika mägedeks nimetatud kohas," ütles Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Pärtel-Peeter Pere Päevaleht Online'ile.

"Omanik on teavitanud kohalikku rahvast ja on sealsete inimestega ühenduses," sõnas Pere. Pressiesindaja sõnul aitavad kohalikud inimesed loomaomanikul veiseid kokku ajada, kuid ühtki looma siiski veel kätte saadud pole. 

Rae vallas tegutsevale OÜ Bremlandile kuuluvad lihaveised pääsesid lahti juba laupäeval ja põhjustasid samal õhtul Tartu maanteel hulkudes neli liiklusõnnetust.

Viis looma hulkumapääsenud neljateistkümnest veisest leidsidki nii oma õnnetu lõpu autorataste all. Laupäeva südaöö paiku veistega toimunud avariides õnneks inimesed kannatada ei saanud.

Omanik koristas hukkunud loomade surnukehad maantee äärest ära, kuid elusaid veiseid tabada ei õnnestunud ning maanteelt eluga pääsenud üheksa lihaveist uitasid Tartu maantee ja selle kõrvalteede ümbruses ringi terve eilse päeva ja öö vastu tänast.

Praegu jaht jätkub.