“Mingit politseireidi küll ei toimunud,” kinnitas Tallinna liikluspolitsei juhtivinspektor Indrek Sirk. “Praegu toimub traditsiooniline operatsioon Jõulurahu, kus politseinikud on oma vabast ajast õhtu- ja öötundidel patrullis. Kuna öösel on liiklus ka väiksem, siis võiski tunduda, et mingi reid on käimas,” selgitas Sirk.

Kuna talvine liiklus on tavapärasest rahulikum, siis saabki tema sõnul rohkem keskenduda roolijoodikute tabamisele.

Tallinna politseinikud tabasid reedel 146 liikluseeskirja rikkujat, kellest neli olid joobes juhid. Laupäeval olid need numbrid vastavalt 84 ja 9.

“Kui statistikat vaadata, siis on seda isegi vähem, kui eelmisel nädalal samal ajal,” nentis Sirk. “Ega meil ei olegi ressurssi, et mingeid väga võimsaid jõudemonstratsioone korraldada,” lisas ta.

KOLLEEGI TULDI SAATMA ÜLE EESTI. Laupäeval oli terve Tallinna liikluspolitsei isikkooseis väljas teenistuskohustuste täitmisel hukkunud liiklusjärelevalveosakonna politseinooreminspektor Karmo Tiiveli ärasaatmisel.

“Tore oli näha, et üle terve Eesti oli Tallinnasse kohale sõitnud erinevate astmete politseinikke, et kolleegile viimset austust avaldada,” lausus Sirk.

Tema sõnul Tiiveli hukkumine politseinike töös suuri muudatusi kaasa ei too. “Peamised muutused toimuvad ilmselt inimeste sees. Töö meetodites või ettevaatusabinõudes praktiliselt midagi muuta ei ole – need on meil väga kõrgel tasemel,” lausus ta.

“Uurimine selgitab ka Karmo Tiiveli hukkumise täpseid asjaolusid, kuid praegu tundub küll, et tema tegutsemisele midagi ette heita ei ole,” nentis Sirk.