Autojuht jääb autosse kinni, auto süttib. Kaassõitjad saavad kergemaid vigastusi, üks neist ronib autost välja ja püüab teisi abistada.

Tudengeid täis buss paiskub vastasvööndisse ja kaotab juhitavuse, ajades alla kõnniteel oleva jalakäija ning seejärel rammib kiirabiautot.

Bussist lekib kütust, esiuks kiilub kinni. Bussis on koos bussijuhiga 27 kannatanut. Osa seisis, osa istus.

Seisjad paiskuvad löökidest pikali. Kukkunud sulgevad ligipääsud bussi. Osa kannatanutest on ungarlased, mis raskendab meditsiinilise abi andmist.

Kiirabiautosse jääb kinni meditsiiniõde, turvavööta sõitnud autojuht saab raskelt vigastada, vigastada saab ka kiirabitehnik.

Umbes 20 minutit hiljem jõuab kohale autotäis alkoholi tarbinud inimesi, kes üritavad päästjaid aidata, tekitades rohkem segadust.

Sekkub politsei, purjus seltskond püüab põgeneda, üks võetakse kinni, politseiautos algab tal sisemine verejooks, ta hakkab verd köhima.

Õppuseks ette nähtud ressurss oli kuni neli tulekustutus- ja päästemeeskonda, kuni seitse kiirabibrigaadi, kuus politseipatrulli ja avariigrupp.

Õppuse peaülesanne oli inimeste päästmine, kannatanute vabastamine transpordivahenditest, tööjaotuse ja sündmuskoha planeerimine, kuuma liini loomine, pressikonverents, õppuse edukuse hindamine.

Eesmärk oli kontrollida operatiivstruktuuride koostöökoolitusest tulenevalt juhtimisstruktuuri võimekust ning operatiivstruktuuride valmisolekut ja nendevahelist koostööd õnnetuses, kus on suur hulk kannatanuid.

Konkreetsed eesmärgid puudutasid päästeteenistuse, meditsiiniteenistuse, politsei, Põhja-Eesti häirekeskuse ja haiglate valmisolekut, tegevust ja selle korraldamist.

Ligi kaks tundi kestnud õppuse järel kogunesid tegijad ja vaatlejad Standardi saali, kus arutati üksipulgi õppusel tehtud ja tegemata jäänud asju, hinnati enesekriitiliselt möödalaskmisi ja õpiti vigadest.

Õppus toimus Tallinna tuletõrje- ja päästeameti, Tallinna kiirabi, päästeteenistuse, Tallinna politseiprefektuuri ja Lääne-Tallinna regionaalhaigla koostöös.

Õppuse üldvastutaja ja peaplaneerija oli Raoul Raidna (TTPA operatiivteenistuse juhataja), tema asetäitja Marti Magnus (TTPA õppe- ja treeningkeskuse juhataja), planeerijad Priit Janno (päästeteenistus), Peeter Moora (politsei), Raul Adlas ja Pille Tampere (kiirabi), Eva Rinne ja Merle Tikk (Põhja-Eesti häirekeskus).