Põhikooli direktori Ivo Tupitsa sõnul tuleb uude majja kuus klassiruumi, nendele lisaks arvutiklass, huvituba ja riietehoid. Kehalise kasvatuse tunnid toimuvad endise metsamajandi võimlas, mis kuulub nüüd põhikoolile ja on Tupitsa hinnangul vaat et parim võimla kogu linnas.

Rakvere Reaalgümnaasiumis remonditi direktor Martti Marksoo sõnul kogu teine korrus, sealhulgas ka WC-d.

Koolimaja tüüpprojekti järgi on WC-des lahtised lahtrid, kuid Kuressaare samasuguse projektiga koolilt malli võttes ehitati reaalgümnaasiumi teise korruse WC-desse eraldi maast laeni ustega tualetiboksid.

Reaalgümnaasiumis püütakse igal aastal remontida üks korrus, sest rohkemaks ei ole võimalust. Hoone välisilme parandamiseni jõutakse Marksoo arvates alles paari aasta pärast.

Tapa Gümnaasiumi direktori Elmu Koppelmanni sõnul ei saa Tapa Gümnaasiumi kõrvalhoone, millesse tuleb viis klassiruumi ja spordikompleks, valmis 1. septembriks, küll aga on lootust, et see valmib 1. oktoobriks.

Uude majja tuleb viis ainekabinetti ja spordikompleks, kus kooli lahtioleku ajal toimuvad kehalise kasvatuse tunnid, pärast seda aga toimib kompleks kogu linnale mõeldud spordikeskusena.

Tapa Gümnaasiumi vanas majas tehti suvel sanitaarremonti. Vanemate õpilaste abiga värviti üle kooli koridorid. Vahetati välja mitmed uksed ja kümnes klassiruumis tehti ka põhjalikumat remonti.

Siiski on Tapa Gümnaasiumis, kus õppis eelmisel hooajal umbes 780 õpilast, probleeme ruumikitsikusega. Aastate jooksul on keelekabinettide jaoks ümberehitatud nii osa õpetajatetoast, vana lasketiir kui ka endine pioneerituba.

Tapa Gümnaasiumi hoones tegutseb ka õhtukool, ent kuna see alustab tööd alles õhtuti, siis gümnaasiumi õppetööd see ei sega.