Mitmed konkurendid ei pea ühenädalast konkursile projektide esitamise tähtaega reaalseks ja oponendid vihjavad, et sellise käiguga üritatakse putkade ehitamise luba anda linnapea Edgar Savisaare lähikonda kuuluva Aleksandr Kofkini kätte.

Kevadel oli linnavõim teatanud, et kiirsöögikohad on vanalinna esteetiliselt sobimatud, nüüd näikse arvamus muutunud olevat ja ühe kohana tuleks toiduputka Mere puiestee ja Viru tänava nurgale.

Kesklinna pakub linn viit kioskit; Kristiinesse, Põhja-Tallinna ja Lasnamäele kaht ühtse disainiga putkat.

“Lisaks sellele, et ausaid ettevõtjaid lollitatakse ebareaalsete ülesannetega, on kahetsusväärne, et linlastel jäävad saamata parimad vorstid ja parimad kioskid,” märkis opositsionäärist linnavolinik Liisa Pakosta. “Kui nüüd hakkaks seal kiirtoitu pakkuma mõni Savisaarele lähedal seisva Aleksandr Kofkiniga seotud firma, oleks tegemist halvas mõttes moskoviitlusega.”

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Kalev Kallo kaitses TV3 “Seitsmestele uudistele” antud kommentaaris nn putkakonkurssi. “Teate, tegemist on kioskitega, mitte hooneehitisega. Mina nende spekulatsioonidega ei ühine,” lausus Kallo.