Ka Otepää golfiklubi üks asutaja ja praegune juhatuse liige Aarne Saar avaldas lootust, et ettevõtte pankrotistumine mul­lu augustis ei tähenda Lõuna-Eesti ainsa golfiväljaku põllumaaks muutumist. „Julgen kinnitada, et 99-protsendise tõenäosusega tegevus hooaja alguses jätkub,” sõnas ta.

Masinad tuleb lisaks osta

Saare hinnangul lõplik pakkumine alghinnaks määratud kuuest miljonist kroonist palju kõrgemale ei kerki. Mullu oli vara alghind veel 36 miljonit krooni ehk kuus korda enam.

Lisaks tuleb uuel omanikul uuesti osta liisingufirmale juba tagastatud hooldusmasinad, mis müüdava vara hulka ei kuulu. Veelgi olulisem on aga koostöö golfirajatiste alla jäävate maatükkide omanikega, sest vastavad lepingud on pankrotis firmal osaliselt kehtetud.

Nimetatud lahtised otsad tähendavad sisuliselt seda, et vaatamata esitatud ümbrike arvule ja neis sisalduvatele pakkumiste summale saavad pakkumised ise olla siiski vaid tingimuslikud: „juhul kui maaomanikud...”. Golfiväljaku uue omaniku huvides on saavutada nendega kokkulepe tunduvalt pikemaks ajaks, kui seda on üks lõikuse periood, ent oma kinnistute rentimise eest soovivad head hinda ka maaomanikud, kellele on alternatiiviks näiteks põllumajandustoetused või sinna hoonete püstitamine.

Ligi 70 hektari suurust golfiala ei ole aga võimalik majandada, kui sellest tuleb tükke välja lõigata, sest mänguhuvilisi ahvatleb vaid täismõõdus 18 rajaga väljak.

„Kõik, kes on huvi tundnud, on selleks häälestunud,” viitas Saar ostuga paratamatult kaasnevatele lisakulutustele ja avaldas lootust, et lume sulamise ajaks on takistused kõrvaldatud.

Saare sõnul mõjus viimane aasta mõneti laastavalt ka golfiklubile, mille 600 liikmest loodab ta uuel hooajal väljakul näha siiski ligi 400. Otepää asukoht Lõuna-Eestis tema hinnangul mängijate hulka ei mõjuta, sest Eesti paarist tuhandest mängijast üritab enamik oma lööki proovida eri väljakutel. Samuti on Otepää populaarne näiteks Norra suusatajate seas, kellele on koht tuttav juba talvisest hooajast. „Ligi 10 000 mänguringi sooviks sel aastal ikka ära näha,” sõnas Saar.

Allakäik algas klubihoone põlengust

Kahju umbes 11 miljonit

Saneerimine ebaõnnestus

•• Möödunud aasta aprillis põles Otepää Golfi klubihoone, mis teki­tas ettevõttele umbes 11 miljoni krooni suuruse kahju, paraku oli hoone kindlustamata. Saneerimiskatse ebaõnnestumise järel an­dis firma sisse pankrotiavaldu­se.

•• Osaliselt on ettevõtte vara antud üürile OÜ-le Golf Events, mille omanikud on Dan Gunnar Kjellgren ja Kristi Laur. Laur, kes oli ka Otepää Golfi üks omanikke, eile golfikeskuse tulevikust rääkida ei soovinud.

Masinaid tuleb juurde osta

Hooaeg läheneb kiirelt

•• AS-i Otepää Golf enampakkumise tervikvara hulka kuulusid peale hoonestusõiguste osaliselt hävi­nenud golfiklubi hoone, hooldushall ja kontorihoone ning golfirajatised, samuti mõned masinad, mida ei ole liisingufirmale tagastatud. Et Eestis kestab golfihooaeg vaid veidi üle poole aasta, tuleb uuel omanikul arvestada vajadusega soetada kiirelt uued masinad, et saaks alustada väljaku hooldamist kohe, kui ilm seda lubab.