Linnaosavalitsuse teatel alustati loodusõpperaja loomist 2007. aastal, septembri keskpaigaks saab see täielikult valmis ning selle ehituse kogumaksumus on ligi 1,3 miljonit krooni.

Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul tuleb loodusrada 4 km pikkune, millest laudteed ehitatakse 2,4 km ulatuses.

„Eriti oluliseks pean projekti juures seda, et arvestatud on ka liikumispuudega inimestega,“ rääkis Vakra, kelle sõnul on inva- ja lasteraja pikkus 1,2 km, millest 325 meetrit moodustab 1,2 meetri laiune invalaudtee.

„Loodushuvilised saavad õpperajal tutvuda raba pinnavormide ja taimestikuga, turbavõtukohad annavad aimu inimtegevuse mõjust ning 2002. aastal olnud kahe metsatulekahju jäljed ning uue metsa tekkimine pakub linlastele harvaesinevat võimalust looduse isetaastumise protsessi oma silmaga näha,“ kirjeldas Vakra.

Raja äärde on paigutatud ka infotahvlid, mis tutvustavad raba geoloogilist arengut, taimi ja loomi.

Õpperaja kohta valmib ka makett ning raba ja õpperada tutvustavad voldikud. Loodusõpperaja maketil on kujutatud rabarajad, infotahvlid, rabatorn ning raba loodus. Maketi juurde kuulub ka puutetundlik ekraan, millelt saab infot raba kohta.

Pääsküla raba asub Tallinna piiril, Pääsküla ning Männiku asumi vahel. Raba pindala on 9 km2 ning selle lõunaosa läbib Pääsküla jõgi.