Pärast jaanipäeva alustatakse Pääsküla rabas ligi kümne meetri kõrguse linnuvaatlustorni ehitamist, mis peaks valmima juuli alguseks. Rabatorni rajamine on osa kaks aastat tagasi alanud Pääsküla loodusõpperaja loomisest, mis jõuab selle suve jooksul lõpusirgele ja saab augustiks täielikult valmis. Nõmme linnaosavanema Rainer Vakra sõ­nul on õpperaja ehitamise näol tegemist olulise keskkonnateadlikkust suurendava projektiga, mis toob nii noori kui ka vanu loodusele lähemale.

„Loodusõpperada tuleb 4 km pikkune, laudteid ehitatakse kokku 2,4 km ulatuses,” selgitas ta Päevalehele. Praeguseks on õpperajast valminud alles 360 meetrit laudteed, 11 purret ja kolm vaateplatvormi. On arvestatud liikumispuudega inimeste vajadusi. „Inva- ja lasteraja pikkuseks on 1,2 km, millest 325 meetrit moodustab 1,2 meetri laiune invalaudtee,” rääkis Vakra.

Veel paigaldatakse tänavu raja äärde täiendavaid infotahvleid ja prügikaste ning viiakse lõpule teisedki viimistlevad tööd. Samuti valmib õpperaja kohta makett.

Tallinna linnuklubi liige Mihkel Jürgens leidis samuti, et tegemist on tänuväärse ettevõtmisega. „Linnuvaatlustorn näiteks on kasulik nii tavalistele linlastele kui ka kooliõpilastele, aga ka juba professionaalsematele linnuvaatlejatele, sest selle tipust avaneb suur vaateväli,” märkis ta tunnustavalt.

Õpperada valmib Nõmme linnaosa ja keskkonnainvesteeringute keskuse koostöös. Praegu kasutavad seni valminud õpperada Nõmme loodusmaja ringid, lisaks neile peavad mitmed Nõmme ja Tallinna koolid seal oma praktilisi loodusõpetuse tunde.