Fiasko Põhja-Eesti päästekeskus esitles neljapäeval Rocca al Mare suurhalli ees metsatulekahjude avastamiseks ostetud diriÏaablit, kuid tugeva tuule käes murdus diriÏaabli ankruköis ning seadeldis kadus Venemaa suunas.

“Õnneks oli diriÏaabli küljes kalli termokaamera asemel tavaline kaamera, nii et kahju väga suur ei ole,” ütles Kirill Teiter päästekeskusest. Tema sõnul ulatub kahju kokku umbes 15 000 kroonini ning õhupalli meisterdanud firma toob uue asemele.

Dirižaabli tootnud OÜ Eli juhatuse esimees Tõnu Vaher ütles, et õnnetuse põhjustas liiga kõva tuul. Dirižaablit saab Vaheri sõnul ohutult kasutada, kui tuule kiirus on alla 15 meetri sekundis.

“Maa peal oligi tuule kiirus hooti kuni 15 m/s, aga saja meetri kõrgusel on ju hoopis kõvem tuul,” rääkis ta.

Kui kaugele võib lendu läinud dirižaabel kanduda, ei osanud Vaher öelda. Kell 15.40 teatas õhuvalvekeskus päästeametile, et diriÏaablit on nähtud viimati 7000 jala (umbes kahe kilomeetri) kõrgusel Järvamaal Aravete kohal. Seejärel kadus see radariekraanilt.

Vaher kinnitas, et päästekeskus saab juba kümne päeva pärast uue dirižaabli. Termokaameraga varustatult maksab dirižaabel üle 200 000 krooni.