Vabaduse monumendid

avatakse juba sel reedel

•• Alates 13. juunist võib Maarjamäe lossi pargis näha vabaduse monumente, mille on loonud workshop’i käigus Eesti Kunstiakadeemia skulptuuritudengid.

Vabaduse monumendi problemaatika on viimaste aastate Eesti kultuurielus olnud üks kõige meelihaaravamaid teemasid, mis pakkunud huvi kitsast kunstivallast oluliselt laiemal tasandil.

Noorte kunstnike jaoks on vabaduse teema tähendusrikas nii abstraktses kui ka konkreetses mõttes – see puudutab igaüht ning on ideena seotud meie kõigi mineviku, oleviku ja tulevikuga. Juba uue vabariigi ajal sündinud kunstnikepõlvkond tõlgendab enamasti tõsist, isegi paatoslikku vabaduse-teemat pigem iroonilises võtmes.

Vabaduse monumendid on täienduseks juba olemasolevatele monumentidele Maarjamäel.

Pirita tee äärne piirkond on väga monumendisõbralik – muuseumi lähedal asub üks kõige imposantsemaid nõukogudeaegseid monumente, Maarjamäe memoriaal, mis on pühendatud Eesti NSV-s nõukogude võimu eest võidelnutele.

Kitarrifestivalil etendatakse tangoballetti

•• Tallinna kitarrifestivalil saab nautida tangoballetti. Esinevad Tiit Peterson (kitarr), Allan Jakobi (akordion), Dmitri Harchenko ja Helen Org-Veidebaum (tants). Helilooja Astor Piazzolla  muusika on välja kasvanud traditsioonilisest argentiina tangost.

Rahvusraamatukogus

on väitluspäev

•• 13. juunil saab Rahvusraamatukogus osaleda tasuta väitluskoolitusel ja kuulata väitlust teemal ”Kas arukas demokraatia on võimalik?”.

Tasuta koolitusel õpetab kommunikatsioonikonsultant Liisa Past, kuidas argumentatsiooni kaudu oma mõtetele võimalus anda, ning tutvustab avaliku esinemise põhitõdesid. Kell 18 algab avalik väitlus teemal ”Kas arukas demokraatia on võimalik?”. Koostöös Ööülikooliga argumenteerivad Ainar Ruussaar ja Marek Strandberg demokraatia tähenduse ja vajalikkuse üle.