"Nad üritavad mind vanglas tappa, ma tean. Eelistatavalt teel sinna, nii et ma ei saaks rohkem sõnagi öelda," ütles Tšitšvarkin intervjuus Vene ajalehele Novoje Vremja.

Venemaa peaprokuratuur andis juunis teada, et Tšitšvarkinit süüdistatakse inimröövis ja väljapressimises, tegutsedes koos kriminaalse rühmitusega, vahendas Reuters.

Sama asja pärast – surve avaldamine Tšitšvarkini väitel miljonite eest kaupa röövinud Andrei Vlaskinile, et ta varastatud kauba ja raha tagastaks, võeti vahi alla mullu 2. septembril Jevroseti turvaülem Boriss Levin. Tšitšvarkin müüs oma osaluse ettevõttes mullu detsembris ja asus koos oma perega elama Londonisse.

Tšitšvarkin väidab intervjuus, et talle on helistanud inimesed, kes "kummalisel kombel teadsid uurimisest ette", nõudes "ebareaalset hulka raha" ehk kümneid miljoneid dollareid, et väljaandmisnõudest loobutaks ja uurimine lõpetataks. Nii süüdistab Tšitšvarkin järjekordselt korrumpeerunud ametnikke, kelle vastu võttis ta avalikult sõna ka siis, kui oli veel Venemaa mobiiltelefonide jaemüügi kroonimata kuningas – Jevrosetil on 5000 poodi kaheksas endises Nõukogude Liidu vabariigis, ettevõte aastakäive ületab 3 miljardit dollarit.

Kui Tšitšvarkin kohtuasja kaotab, saaks temast esimene inimene, kelle Suurbritannia Venemaale välja annab. Seni pole Briti kohtud andnud järele Moskva nõudmistele välja anda endist suurärimeest Boriss Berezovskit ega teisi ebasoosingu ja kriminaalasjade eest pagenud Venemaa kodanikke.