Kui Paldiski linn algatatud detailplaneeringu kehtestab, loodab Eesti Energia 19 tuulikust koosneva pargi tööle saada 2010. aasta lõpuks või 2011. aasta alguseks.
Poolsaare keskel asuva kinnistu vastu tundis huvi ka seal juba tuuleparki pidav OÜ Paldiski Tuulepark, ent Eesti Energia pakkus nad maa-ameti korraldatud enampakkumisel üle. Kinnistu läks ettevõttele maksma 85,9 miljonit krooni.
Ühe tuuliku võimsus on 2,3 MW, mis teeb kogu tuulepargi võimsuseks üle 40 MW.

Kui palju tuulepargi rajamine maksma läheb, ei soovinud Eesti Energia taastuvenergia ettevõtte direktor Ando Leppiman öelda. „See sõltub ennekõike tuulikute tarnehinnast, mis ei ole tänaseks teada,” lausus ta.

Paldiski linnapea Jaan Mölder lausus aga, et temal on väga raske Eesti Energia projektile heakskiitu anda.
„Kohalikud elanikud peavad aru saama, miks see ettevõtmine kasulik on. Aga ma tean, et kohalikud suhtuvad tuuleparki praegu kui tehnoloogilisse võsasse,” ütles Mölder.
Eesti Energia uus kinnistu moodustab tema sõnul kogu Pakri poolsaarest väga suure osa ja kui sinna tuulikud peale pannakse, on kogu ala elanike jaoks suletud.

Mölder rääkis, et juba praegu rikuvad Pakri poolsaarel asuvad kaheksa tuulikut vaatepilti. „Midagi kaunist neis ei ole ja ma ei oska väga tulihingeliselt elanikele selgitada, miks meil neid veel juurde vaja on.”
Linn võiks tuulepargiga Möldri sõnul leppida siis, kui kohalikud elanikud sellest ka mingit kasu saaksid.
„Kui Paldiski elanikud saaksid näiteks kümme protsenti odavamat elektrit, võidaks tuulepargi rajamisega leppida,” pakkus Mölder.

Ando Leppiman lausus, et saab aru kohaliku kogukonna ja omavalitsuse soovist tuulepargi rajamisest kasu lõigata.
„Erinevad argumendid ja võimalik otsene kasu Paldiski linnale ja elanikele tuulepargi rajamise vajalikkuse osas on läbirääkimiste teema,” lausus ta.
Ka Pakri poolsaare tipus juba praegu kaheksast tuulikust koosnevat tuuleparki pidava OÜ Nelja Energia juht Martin Kruus lausus, et ettevõte peab plaani sealset tuuleparki laiendada. „Sellest maatükist jäime me küll ilma, aga me vaatame ka teisi võimalusi,” lausus ta.



Paldiskisse ka tuumajaam?

Lisaks mitmele tuulepargile ahvatleb Paldiski ka sadamapidajaid, veeldatud gaasi terminali rajajaid ja ühe võimalusena on välja käidud ka sinna tuumaelektrijaama ehitamine.

„See teema on küll üleval, aga alles algstaadiumis. Ühe võimalusena on tõesti välja pakutud, et tuumajaam võiks asuda Paldiskis,” lausus linnapea Jaan Mölder.

Tuumajaama reaalseks asukohaks ei nimetanud linnapea siiski mitte Pakri poolsaart, vaid emba-kumba Paldiski külje all olevast saarest. „Tõenäoliselt oleks see Suur-Pakri.”

Mölder lisas, et selleteemalised arutelud on siiski alles päris alguses.
„Me kõik tahame, et elekter oleks toas ja tuba soe, aga tuumajaama enda külje alla ei soovi keegi. Eestis tuleks see diskussioon alles käivitada ja läbi arutada, siis saab edasi minna.”
Mölder on enda sõnul seisukohal, et tuumajaam oleks Eestile äärmiselt vajalik.