Üleeile kõlas lõpukell Puurmanni gümnaasiumi lõpetajatele, kelle seast köstri ehk muuseumi teaduri Janek Varblase juhendamisel ristiti pidulikult klassi Teele ja Toots.

Lugu kestab poolteist tundi

Viimased koerustükid tegid noored jõel parvetades ning “tamasseri raudadest” saunaakna pihta lastes. Enne Puurmanni lapsi käis Palamusel lõpukella helistamas Avinurme 12. klass Ida-Virumaalt. Tulemas on veel Jõgevamaa Lustivere põhikooli viimane klass ning 12. klassi noored Harjumaalt Loksalt.

“Selline lõpukella helistamine on meil uus üritus, aga mõtlesime, et kuna sügiseti tuuakse maakonnast siia 1. klassi lapsi, võiks ka lõpukella helistama hakata,” ütles Varblas. “Lugu kestab poolteist tundi ja maksab 25 krooni õpilase kohta. Ruumi meil on ja õues saab ka piknikut pidada,” ütles köstri osatäitja.

Veebruarist saadik on Palamuse kirikus kord kuus peetud loengu-kontserdisarja “Tunnike köstri alleel”. Seekordses tunnis räägiti “Kevadest” tuntud kellamehe Lible elukäigust ning esines käsikellade ansambel Campanelli. “Neile kontsertidele oleme kutsunud puuetega ja vähekindlustatud lapsi. Sel neljapäeval käis külas 80 Tartu Emajõe kooli nägemispuudega õpilast. Loomulikult on neile kontsertidele oodatud ka kohalikud inimesed,” ütles Varblas.