Kultuuriminister Raivo Palmaru sõnul on muinsuskaitsenõukogu esimees Mart Kalm muinsuskaitse uuest põhimäärusest valesti aru saanud ja see ei muuda nõukogu töös oluliselt midagi.

“Mart Kalm kirjutab Eesti Päevalehe arvamusartiklis muinsuskaitse nõukogu põhimääruse muudatustest, kuid ta on neist ekslikult aru saanud. Kalm jätab tähelepanuta, et määrus ei muuda ega asenda mingil juhul jätkuvalt kehtivat muinsuskaitseseadust, vaid täpsustab seda,” ütles kultuuriminister Raivo Palmaru.

Kalm väitis oma artiklis, et määrus kirjutab ette, kelle küsimise peale tohib nõukogu oma arvamust avaldada. Palmaru sõnul on uues põhimääruses sees säte, mis täpsustab ministeeriumi ja nõukogu vahelist suhtlemist. Kultuuriministri sõnul on igati tervitatav kolmanda sektori järjest suurenev aktiivsus Eestis, aga tuleb teha vahet, mis on kolmas sektor ja mis mitte.

“Muinsuskaitse nõukogu puhul on tegu riigiasutusele nõu andva koguga, see ei ole eraldi huvigrupp, nagu on näiteks arhitektide liit,” ütles minister Palmaru.