Kommunaalameti peaspetsialisti Taso Erima sõnul võrreldes varasemate aastatega olulisi ümberkorraldusi liikluses ei ole. “Iga linnainimene teab, et paraadi ajal on liiklus suletud,” nentis ta. “Julgestuspolitsei soov oli panna täielikult kinni Komandandi tee, varem sai sinna erilubadega.”

Liiklus takistatud täna õhtust

Kuhu kaugemalt tulnud paraadihuvilised oma sõiduauto saavad parkida, Erima kindlalt soovitada ei osanud. “Oleneb, mis kell inimene tuleb. Pool tundi enne algust on võib-olla veel Tõnismäel ja Balti jaama juures kohti,” ütles ta.

Liiklustakistused algavad täna õhtul, kui Vabaduse väljakul tehakse paraadi peaproovi. Homme tuleb kesklinnas olla eriti tähelepanelik kella poole kaheksast hommikul, sest mitmel pool on väljas parkimist ja peatumist keelavad märgid.

Täielikult on liiklus suletud Vabaduse väljaku, Kaarli puiestee Pärnu maantee ja Toompea tänava vahelisel lõigul, Harju tänaval Vabaduse väljaku ja Müürivahe tänava vahelisel lõigul ning Roosikrantsi tänaval täna kella 21–24. Kaarli puiesteel Toompuiestee ja Toompea tänava vahel on samal ajal kiiruspiirang 30 km/h.

Homme ei pääse autoga Vabaduse väljakule, Kaarli puiesteele Pärnu maantee ja Toompea tänava vahelisel lõigul, Estonia puiesteele Otsa tänava ja Pärnu maantee vahel, Roosi-krantsi tänavale ja Komandandi teele kella 8-st paraadi lõpuni.

Üldliiklus suunatakse paraadi ajaks ümbersõidule mööda Endla, Suur-Ameerika, Tõnis-mäe tänavat ja Toompuiesteed. Estonia puiesteelt Vabaduse väljaku suunal mööda Otsa tänavat, Teatri väljakut, Lembitu ja Liivalaia tänavat.

Hea ilmaga näeb paraadil koptereid

Eesti Vabariigi 86. aastapäevale pühendatud kaitsejõudude paraad Vabaduse väljakul algab kell 10. Paraadrivistusel osaleb 743 meest ja naist. Eesti kaitse-väe orkester on uudisena väljas rivitrummidega. Lisaks muule lahingutehnikale on esmakordselt võimalik vaadata kahte 155-mm haubitsat ja kahte tankitõrjekompleksi Milan. Soodsa ilma korral teevad väljaku kohal tiiru kaks lennubaasi helikopterit Robinson 44 ja kaks piirivalve lennusalga lennukit L-410. Kõike seda saab pärast paraadi lähemalt uudistada.

Tallinnale läheb paraad maksma u 400 000 krooni, mis kulub väljaku lumest puhastamise ja busside ümbersuunamise peale, samuti Falcki parkla saamata jäänud tulu katmiseks.