Pärast seda, kui vabariigi president oli lumesajusel Peetri platsil tervitanud üles rivistatud väeosasid, pidas kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots kõne.
Kaitseväe juhataja rõhutas oma kõnes, et Eesti kaitsejõud on paljurahvuselised. „Kaitseväes teenib kümneid vene ja teistest rahvustest ohvitsere ja allohvitsere, sadu sõdureid. Nii on Narva poiss, nooremseersant Anton Terebilov ja Jõhvist pärit leitnant Tõnis Metjer nseisnud koos mehiselt silmitsi kurjusega Afganistaanis,” tõi Laaneots nimelisi näiteid. „Kõik nad järgivad üht eesmärki – tagada oma rahvale, kodule, perele julgeolek ja rahulik elu.”
Kaitseväe juhataja sõnul võib ka väike rahvas olla tugev, kui ta on üksmeelne, julge ja valmis enda eest seisma.
Seejärel pidas kaitseväe peakaplan, kolonelleitnant Taavi Laanepere palvuse, milles soovis nende päevade jätkumist, mille eest vastutada ja mida kaitsta. „Tark ja armastav süda on ka täna meie relv, mis kaitseb meie riiki,” sõnas peakaplan.
Alanud paraadmarsil järgnesid riigilipu toimkonnale kõik ülesrivistatud üksused - staabi- ja sidepataljon, vahipataljon, Kuperjanovi jalaväepataljon, Viru jalaväepataljon, merevägi, piirivalveamet ja Kaitseliit. Enamik neist oli kaitseväe laigulises välivormis, neist kaitseliit uues, nn digilaiguga vormis. Vaid Viru jalaväepataljon oli talvistes valgetes moondamisülikondades.
Jalaväeosadele järgnes tehnika Scouts-pataljonist, õhutõrjepataljonist ja suurtükipataljonist. Paraadmarsse mängisid kaitseväe ja piirivalve orkestrid. Õhuvägi ja kaitseväe Võru lahingukool olid esindatud liputoimkondadega.
Scouts-pataljoni jalaväekompanii osales paraadil 16 Pasi soomukil. Suurtükipataljon näitas 122- ja 155-millimeetriste haubitsate patareid. Õhutõrjepataljon oli paraadil esindatud 23-millimeetriste õhutõrjekahurite ja õhutõrjeraketikompleksi Mistral patareiga. Viru jalaväepataljon osales paraadil lisaks jalaväekompaniile tankitõrjeraketisüsteemidega Mapats ja Milan.
Kuperjanovi jalaväepataljonist oli paraadil peale jalaväekompanii 120-millimeetriste miinipildujate patarei. Kaitseliit oli esindatud lisaks jalaväeüksusele veel 81-millimeetriste miinipildujate patareiga.
Kõigist eelnimetatud relvasüsteemidest nägi rahvas kahte esmakordselt - õhutõrjesüsteemi Mapats ja Soomest ostetud äsja Eestisse jõudnud 122-millimeetriseid haubitsaid.

Paraadi lõpetsaid kaitseväe ja piirivalve orkestrid ning liinurid.
Pärast paraadi kuni kella 14 on kaitseväe relvastus ja tehnika Narvas Geneva kultuurikeskuse esisel parkimisplatsil vaatamiseks kõigile huvilistele.

Paraadi jälgis Narva Peetri platsil ligi 5000 inimest. Päris paljud olid sõitnud kohale ka kaugemalt, rahvast oli tulnud nii pealinnast, Põltsamaalt kui Saaremaalt. Kaitsevägi ja linn jagasid kõigile siniseid, musti ja valgeid õhupalle ja käsilippe.

Vabariigi aastapäeva pole Narvas sellise mahuga varem tähistatud. Varem on piirilinnas toimunud suvine võidupüha paraad 1996. aastal ja piirivalve sünnipäeva paraad paar aastat hiljem.