Kriminaalasja menetlust alustati tänavu 16. märtsil, kui politsei sai öösel enne kella kahte väljakutse Pärnusse Lehola 53 majja. Korrapidajale helistanud naine teatas, et kedagi pekstakse ja tulistatakse.

Majja sisenedes leidsid patrullpolitseinikud Ain Kohv ja Peeter Nurmis katlaruumist verise näoga mehe, kes oli kõhuli maas ja püüdis tõsta oma värisevat kätt.

Tema kohal oli kummargil naine, kes savikruusi meenutava esemega lamajat peksis ja sõimas, seisab politseinike seletuses.

Esikupõrandal oli meesterahva surnukeha, “jalad enda all kõveras, käed tahapoole sirgu, kõhu all suur vereloik”. Tapetuks osutus pärnakas S. J. Kui kiirabi kohale jõudis, oli surnud teinegi mees, Tallinnast pärit J. R. Mõlemal oli hulgaliselt torke- ja lõikehaavu ning muid vigastusi.

Politsei pidas maja ees kinni vennad Lundenid ja viis nad prefektuuri.

Tarmo Lunden end süüdi ei tunnistanud, öeldes, et teda rünnati tema enda kodus. “Ma kaitsesin ennast relvastatud ründe vastu ja kasutasin taskunuga,” seletas ta.

Juhtunu üks peamisi tunnistajaid on taksojuht Riho Sepp. Ta sai tapmistele eelnenud õhtul kella kümne paiku kutse Karja tänava saunast, kust tulid peale kaks meest, kes palusid end viia Lehola tänava lõbumajja.

Majja sisenenud taksojuht kuulis, kuidas hinna üle tingiti. Jutt olevat käinud 500 kroonist tunni eest.

Siis tulnud majja kolm vene keelt kõnelnud meest, kellel tekkinud tüli taksojuhi venelasest kliendiga. See lahenenud, kuid siis tormanud majja veel kaks meest (vennad Lundenid), kes kohe taksojuhi eestlasest klienti kaikaga peksma hakanud.

Ülekuulamisel rääkis Tarmo Lunden, et elab Pärnus Lehola 53 koos Kristi Timofejevaga 2001. aasta kevadest. Paar päeva enne saatuslikku ööd sõitnud ta Tartusse venna juurde. Sinna helistanud talle Kristi, kes rääkinud, et tema juurde tulid mehed “Rääma tänava litsimajast”, peksid teda ja nõudsid raha.

15. märtsil kella 21 ajal jõudnudki ta koos vennaga Pärnusse, et Kristit kaitsta. Mõne tunni pärast lahkunud vennad kodust, käinud kasiinodes ja Rääma tänava lõbumajas, et vaadata, kuidas “see tegevus seal majas käib”.

Lundenid olid just Rääma tänava lustimajast lahkumas, kui neile helistanud Kristi ja öelnud, et Lehola majja on tunginud relvastatud röövlid. Kui vennad Lehola tänavale jõudsid, rünnanud neid keegi mees torutangidega ja nad olnud sunnitud ennast kaitsma.

Et Lunden ja Timofejeva ise Leholas bordelli pidasid, sellest nad uurimisel ei rääkinud. Timofejeva ütluste kohaselt olnud Larissa, Angela, Leena, Galja ja Lia tal külas, Lial olnud sünnipäev.