Juhul, kui hoone omanik ei lammuta ebaseaduslikku ehitist omal initsiatiivil 11. veebruariks, on linnal juriidiliselt õigus see töö tellida kolmandalt isikult ning sellega kaasnevad kulutused ebaseadusliku ehitise omanikult sisse nõuda, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maily-Maria Kiviselg.

"Tähtaja möödumisel asub linnavalitsus viivitamatult kooskõlas kõigi seadustega ning maja seaduslikule osale minimaalselt kahju tekitades, ise kolmandat korrust maha võtma," märkis Kiviselg.

Pärnu linnavalitsus andis 2006. aasta 21. augustil  korralduse Supeluse tänav 22 asuva omavolilise ehitise likvideerimiseks. Korralduses nõuti ilma ehitusloata vana hoone kolmandale korrusele ehitatud juurdeehitise lammutamist hiljemalt 2006. aasta 21. septembriks. Omanik ettekirjutust ei täitnud.

Seejärel andis Pärnu linnavalitsus tähtaja hotell vabatahtlikult lammutada. Hotelli tollane omanik, AS Pärna, kaebas linnavalitsuse ettekirjutise kohtusse, kuid kaotas kohtuvaidluse.

Linn tuletas möödunud aasta 24. septembril AS Pärnale meelde, et tuleb hakata kohtuotsust täitma. Vastavalt otsusele määrati ka tähtajad. Esimene lammutamise tähtaeg oli 10. detsember 2007, kuid kuna selleks kuupäevaks ei oldud juurdeehitust likvideeritud, määras linn hotelli omanikule sunniraha summas 7000 krooni. Teine juurdeehituse likvideerimise tähtaeg oli 10. jaanuar ning seekord oli sunniraha suuruseks 10 000 krooni.

Kuna kinnistut on proovitud vahepeal müüa, paigaldas linn detsembris kinnistu ette vastavasisulise infotahvli, milles teavitati inimesi olemasolevast lammutuskohustusest. Infitahvli paigaldas linnavalitsus seetõttu, et hoone uueks omanikuks ei saaks heauskne ostja.

6. veebruaril sai Pärnu linnavalitsus aga kirja Bluewater OÜ juhatuse liikmelt Heldur Alleselt, kes oli 21. jaanuaril AS Pärnalt Supeluse 22 asuva kinnistu ära ostnud. Linn kohtub hotelli uue omanikuga järgmise nädala alguses.