Kahtlusi Pärnu maavanema sekkumise kohta politsei töösse põhjustas fakt, et mõni aeg pärast oma vennapoja Tanel Kivimägi vahistamist helistas maavanem Toomas Kivimägi siis esimest kuud ametis olnud Pärnu politseiprefektile Peeter Moorale, rääkides muu hulgas oma vennapoja vahistamisest.

Helistamise fakti kinnitas ka Kivimägi ise, öeldes, et on lihtsalt sellise reageeriva loomuga. "Samas ei kahetse ma helistamist, pole midagi valesti teinud," kinnitas maavanem. Ka väitis Kivimägi, et polnud helistamise ajal veel seisukohal, et vahistamine oli alusetu.

Kuigi Toomas Kivimägi eitas prefekti mõjutamist eelmisel teisipäeval, alustas Peeter Moora pärast maavanema telefonikõnet tegevust, mis viis Tanel Kivimägi vabastamisele vahi alt samal õhtul kell 11. Enne vabastamist toimunud ülekuulamise juures viibis ka advokaat Heldur Otti büroost Järve, Otti ja Laretei, kes on asjaomaste kinnitusel ka maavanemat nõustanud.

Unustades oma ametiseisundi, asus maavanem Kivimägi ka ise ajalehe kaudu hindama vennapoja vahistamise võimalikke aluseid, süüdistades uurija Marko Maidlast totaalvales ja vassimistes. "Kinnipidamiseks puudus igasugune sisuline alus," kirjutas Kivimägi.

Uurija Marko Maidlas ja mitmed tema kolleegid on teisel seisukohal, nimelt et kümnete autovelgede, rehvide ja ilukilpide vargusega seostatava Tanel Kivimägi vabastamine oli siiski Toomas Kivimägi soov, kellele kuuluvalt kinnistult Sindis Pikk tänav 3 varastatud asjad väidetavalt leiti.