“Hommikul helistas mulle omanike esindaja Andres Kuusk ja teatas, et BNS-i stepsel jääb seinast välja ja rohkem uudiseid Päikeseraadios ei tule,” ütles Hallik, kellele omanike otsus tuli ootamatult.

“Reporterite töölepingud lõpetatakse ilmselt lähemal ajal. Paariga meist lubati sõlmida linnaminutite toimetamise vabakutselise leping.” märkis uudistetoimetuse juht. Ta lisas, et pole kindel ,kas ebakindla lepinguga töötajad hakkaksid eetrisse andma kvaliteetset programmi.

Pärast Päikeseraadio eetrisse antud teadet uudiste lõppemise kohta olid toimetuse telefonid kõnedest punased. “Inimesed uurisid, kas see on tõesti tõsi,” märkis uudistetoimetaja Dario Vaher.

Maavanem Toomas Kivimägi avaldas telefoniintervjuus Päikeseraadiole lootust, et tegu oli kõmu-uudisega, mida aeg-ajalt ikka kostab. Maavanema hinnangul ei tohiks uudised ainsast kohalikust raadiojaamast mingil tingimusel kaduda.

“Püüdsin kõigepealt kätte saada omanike esindajat, et teada, mis tegelikult toimub. Automaatvastajalt kostis aga midagi jaburat mingi rahamängu kohta,” ütles Pärnu linnapea Vello Järvesalu Eesti Päevalehele.

Linnapea sõnul ei saa aga linnavalitsus eraettevõtte tegemistesse sekkuda. ”Kui kuuldu vastab tõele, siis on see tõesti kahetsusväärne. Võime neile ainult selgitada Pärnu olukorda ja paluda lülitada programmi kohalikud uudised,” ütles Järvesalu.

Linnapea sõnul ei kao kohalik raadio Pärnust kusagile. “Kui Päikeseraadiost enam kohalikku uudist ei tule, siis leiame teised kanalid. Pärnu kannataks vabalt välja ka kaks kohalikku raadiojaama,” ütles linnapea.

“Päikeseraadios edastatud informatsioon uudiste lõppemise kohta ei vasta tõele ja on uudistetoimetajate mõningane omavoli,” ütles Mega FM-i, Tartu Päikeseraadio ja Pärnu Päikeseraadio tegevjuht Andres Kuusk. “Küll on aga tegemist programmilise muudatusega, mille kohaselt jagatakse uudised informatiivsel kujul plokkidesse,” selgitas ta.

Kuuse sõnul on meediakära taga töötajate esmane ehmatus. Mis saab Päikeseraadiost edasi, ei osanud ta veel öelda. Kuusk ei kommenteerinud ka, kellele Päikeseraadio praegu kuulub.

Päikeseraadio senine omanik Rein Kilk ütles, et Pärnu Päikeseraadio läheb oktoobrist edasi uue programmiga. “Ma ei kujuta ette, miks me uudiseid ei peaks edastama. Arvan, et info uudiste lõpetamise kohta on arusaamatus, pean asja kontrollima,” ütles Kilk.

Ka endine Pärnu Päikeseraadio omanik ei soostunud kommenteerima, kellele Pärnu ainukene kohalik raadiojaam nüüd kuulub. “Pindi Invest jääb omanike ringi kindlasti olulise osaga. Oleme kaasanud ka raadio edendamise spetsialiste,” tähendas Kilk.