Majaasukate käikudest ja helistamistest kommunaalosakonda tollase ülema Ado Viigi ajast kuni praeguste asjameesteni pole tolku olnud. Ussid siginevad Pärnu jõe ääres kalakombinaadist mahajäänud veepuhastusjaamas, õkva jahisadama, kolledži ja Tervise naabruses, edasi.

Ja mitte ainult ussid, prügikollidki on sara hõivanud ja sorteerivad seal saaki. Jürgenson ütles küll, et prügikastimehed neid suurt ei tülita, kui nad vaid lõket ei kipuks süütama.

Veepuhastusjaama kõrval risustab vaadet vetelpäästemaja. Räämas ümbrusest ja aknast nähtud korratu sisemuse järgi võiks öelda, et maja on kasutusest ammuilma väljas.

Ussidele soodsat kasvukeskkonda pakuvad ka Vana turu kandis veetorni kõrval asuv kunagine pumpla ja põlenud maja vana haigla akende all.

Ja pole kindel, et siugudest pole asustatud prahihunnikud Rannapargis. Lasusid on seal ju ridamisi, kuigi see esmaspäev, kui ajalehe fotograaf tabas pargis Tallinna heakorrafirma töömehe tuuleluuaga töötamas, tekitas ootuse, et ehk nüüd lõpuks saab park risust puhtaks.

Naisterand kuursaali all on puhtaks saamas.

Paul, kes tagasihoidlikkusest oma perekonnanime öelda ei soovinud, on kokku rehitsenud mehekõrguse prügilasu. Paul ütles, et talv läbi veeti tema puhastusalale lund ja sellega tükkis igasugust sodi.