Kui Lääne-Tallinna keskhaiglas ja Põhja-Eesti regionaalhaiglas on haigete külastamine keelatud juba möödunud laupäevast, siis alates eilsest ei pääse patsiente külastama ka Ida-Tallinna keskhaiglas, selgus haiglate teadetest.

„Seoses viirushaiguste ulatusliku levikuga ja haiglaravil viibivate patsientide nakkuskaitsega palub Ida-Tallinna keskhaigla alates 29. novembrist 2009 haiglas viibivaid patsiente mitte külastada. Patsientide külastamine on keelatud kõikides haigla üksustes,” teatas viimasena keeluga ühinenud Ida-Tallinna keskhaigla.

Nii regionaal- kui ka Ida-Tallinna haigla esindajate sõnul pole paika pandud kindlat tähtaega, mil külastuskeeld tühistatakse. Otsused tehakse üldist olukorda jälgides.

Ülemöödunud nädalal pöördus arstide poole ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu 9934 haigestunut. Tervisekaitseinspektsiooni andmeil on seega haigestunud 61 protsendi võrra enam inimesi kui nädal varem.

Kui nädalane haigestumisjuhtude arv tõuseb tavapärasest 1,5 korda suuremaks ehk kui haigestunuid on nädalas rohkem kui 18 000, kuulutatakse sotsiaalministeeriumi teatel kas üleriigiliselt või piirkonniti välja gripiepideemia. Sotsiaalministeeriumi asekantsler Ivi Normet ütles eelmisel nädalal, et epideemia väljakuulutamine on väga tõenäoline.