Selleks et Paul saaks mängu võitjat ennustada, pandi tema akvaariumisse kaks lipupiltidega anumat koos maiuspalaga – võitjaks pidi osutuma meeskond, kelle riigilipu pildiga anumast kaheksajalg toitu võtma läks.

Fännid ja vaenlased

Hispaania vutikoondise fännid jumaldasid Pauli ning mereelukat pidas võidukas sõnavõtus meeles ka finaalis värava löönud Hispaania poolkaitsja Andres Iniesta. Oraaklist loomakest soovisid endale osta mitmed rikkad Venemaa ärimehed, kes nägid temas head investeeringut. Kuid Paulil leidus ka vihaseid vastaseid – muu hulgas kodumaal Saksamaal, kus mõned tema ennustustes pettunud jalgpallifännid ähvardasid ta grillile saata. Iraani president Mahmoud Ahmadinejad kuulus samuti Pauli vihkajate sekka, süüdistades ühes kõnes kaheksajalga läänemaailma mandumise propageerimises.

Suure tõenäosusega suri kahe ja poole aastane Paul lihtsalt vanadusse – eile hommikul leiti ta elutuna oma akvaariumist. „Tundub, et ta suri öösel rahulikku ja loomulikku surma ning meid lohutab teadmine, et tal oli siin hea elu,” sõnas Oberhauseni akvaariumi juht Stefan Porwoll. Pauli põrm tuhastatakse ja maetakse ilmselt akvaariumi territooriumile.