Telk avatakse külastajatele kell 14 ja siis on igaühel võimalik kevadpäevade korraldajatele küsimusi esitada, sest toimub Eesti Üliõpilaskondade Liidu, SA Tudengipäevad ja tudengipäevade korraldustoimkonna liikmete ühine pressikonverents.

Sama päeva õhtul algab samast kevadpäevade avaparaad, kuhu korraldajad ootavad üheskoos läbi vanalinna marssima rohkem kui 5000 tudengit, kes on varustatud oma koolide teklite, lippude ja muu sümboolikaga ja mis pakub linnapildis omapärast silmailu. Avaparaadil tervitab tudengeid algava kooliaasta lõpuspurdi eel ka linnapea, kes kevadpäevad seekord üsna ebatavalisel moel ametlikult avatuks kuulutab.

Pidu kestab keskööni

Kevadpäevade A. Le Coq’i telk Vabaduse väljakul jääb avatuks neljaks päevaks. Igal päeval avatakse telgi uksed külastajatele kell 14 ja kuni kella 23-ni toimuvad seal harivad, sportlikud ja meelelahutuslikud üritused.

Tänu kevadpäevade toetajatele on sissepääs telki ja kogu telgi programm külastajatele täiesti tasuta, sh ka igaõhtused noorteansamblite ja -tantsu-truppide etteasted, kellel muul ajal ei olegi oma loomingut laiemale publikule kusagil tutvustada.

Kevadpäevade raames on suuremaid ja väiksemaid üritusi mitmel pool linnas: Peda Folk Sakala keskuses, neli avalikku online loengut, Pappmasinate romuralli, Besti stiilijalgpall TTÜ staadionil, PÖFF-i Suvekino nostalgiaprogramm, õllefestival Õllalaa, ansambli Blind kontsert, stiilikorvpalliturniir, IT triatlon, konkursi “Noortebänd 2004” lõppkontsert, noorte kommertskoja arvamusseminar “8 päeva veel ... võimalusteni?”, ülikoolidevaheline pentangi turniir, NORD-i tudengipiknik Hirvepargis, Miss University 2004 valimine, StudentRave ja palju muud.

Ühise meele leidmiseks

Kevadpäevade idee algataja on Eesti Üliõpilaskondade Liit (edaspidi EÜL), kes võttis aastal 1995 eesmärgiks Tallinna tudengivaimule elu sisse puhuda, sest toona ei olnud lihtsalt võimalik ülikoolide tudengitega koostööd teha. Üliõpilased ei olnud veel suutnud ennast ülikoolides kehtestada, rääkimata juriidilise seisuse omamisest või aimdusest, mida oleks vaja saavutada, kuidas seda teha ja kust tegevuseks vahendid leida.

Täna koordineerib kevad- ja sügispäevi kolm aastat tagasi EÜL-i asutatud sihtasutus Tudengipäevad. Tudengipäevade korraldustoimkonnas on praegu rohkem kui 150 liiget ja esindatud on kõik Eesti kõrgkoolid ja tudengiorganisatsioonid, s.h rahvusvahelised tudengiorganisatsioonid BEST, AIESEC, IAESTE ja AEGEE.

Tänavu on tudengipäevade eesmärk edendada, propageerida ja toetada tudengikultuuri, aidata kaasa vanade ja uute üliõpilastraditsioonide tekkimisele ja säilimisele ning koondada korraldustoimkonda kõikide kõrgkoolide ja üliõpilasorganisatsioonide aktiivsed liikmed, et muuta koostöö veelgi paremaks.

Vaata ka

Valik tudenginädala üritusi

20.–23. aprill

TEISIPÄEV:

• 18.45 Kevadpäevade avaparaad alguse ja lõpuga Vabaduse väljakul. Kohale on oodatud kõikide kõrgkoolide ja tudengiorganisatsioonide esindajad. Kaasa lipud, teklid, trummid, õhupallid, fanfaarid ja muu sümboolika!

• 19.15 Peda Folk 2004 Sakala keskuses. Esinevad parimad tudendibändid ja -lemmikud. Teiste tähtede hulgas ka Skriimsilm PX Band, Cramp ja eksklusiivne ansambel Ural Kesk-Venemaalt.

KOLMAPÄEV:

• 14 Ülikoolidevaheline viievõistlus Audentese spordihoones (Tondi 84), kuhu oodatakse kõikide kõrgkoolide esindusvõistkondi ja kaasa-elajaid! Premeeritakse ka suurima fännklubiga ülikooli!

• 17.30 Rattaralli “‘Tudengi-KODAR”’. Võistkondlik rattaorienteerumine TTÜ lähistel.

• 21 Tallinna Kütte Ülemiste katlamajas (Masina 18, Tselluloosi tööstuspiirkonnas) Ollalaa rockkontsert “Rock is Blind”. Peaesineja ansambel Blind, soojendavad ansamblid Brides in Bloom, Asylum ja Zeromantic.

NELJAPÄEV:

• 10–17 Tudengiorganisatsiooni BEST-Estonia kontaktmess “‘Võti tulevikku” Eesti Näituste messikeskuses.

• 16 IT triatlon TTÜ-s. Võisteldakse programmeerimises (sobib ka algajatele), nooleviskes ja orienteerumises.

• 17 Pappmasinate romuralli Vabaduse väljakul. 4-liikmelised võistkonnad ja ehitusmaterjali saab ka kohapealt.

• 21 Tudengite trollipidu kitarri ja seltskonnalauludega. Algus ja lõpp Vabaduse väljakul.

REEDE:

• 17 Õllekabe A. Le Coq’i telgis.

• 21.30 Tudengite kevadpäevade ametlik lõpetamine A. Le Coq’i telgis. Premeeritakse ka kevadpäevade parimaid ülikoole ja korraldajaid!

• Pärast kevadpäevade lõppu algab Võrtsjärve äärest traditsiooniline Tallinna tudengite parvematk, mis jõuab Tartu Ülikooli kevadpäevadele.