Ehkki ohvriks langesid tuntud ja lugupetud pered, polnud siiski tegu väljapressimise, vaid jõhkra kättemaksuaktsiooniga, kirjutas etv.ee. Poisid rööviti, kuna nad viskasid üht autot lumepalliga.

Šokeeriva omakohtu ohvrid on kaks maineka Tallinna kooli 6. klassi poissi. 12. jaanuaril jalutasid nad oma klassivenna sünnipäevalt koju. Lumepalle vastu poste, majaseinu ja liiklusmärke loopides jõudsid nad koduväravani, sellest isegi juba sisse, kui nende juures pidurdas tume Mercedes. Autost hüppasid välja kaks noormeest, kes toppisid ühe poisi pagasiruumi ja teise tagaistmele.

Saatuslikul õhtul koju jõudes ei aimanud ühe poisi ema veel midagi halba, kui avastas jalgvärava lahtiselt ja leidis poja jopekapuutsi maas vedelemas. Kuid siis saabus kõne, mis ta jalust nõrgaks võttis. “Kellaaega mäletan täpselt – oli 16.22, kui helistab nutuse aga täiesti mõistetava tekstiga laps mulle ja ütleb mulle - ema meid on röövitud, ma olen auto pagasnikus...“ kirjeldas ühe ohvri ema toimunut Pealtnägijale.

Kolm nädalat hiljem tabas politsei kaks meest - 24-aastase ja 27-aastase , kes  kuriteo ka üles tunnistasid. Sellise teo eest võib varem kriminaalkorras karistamata mehi oodata kuni viie-aastane vanglakaristus.

Kahe mehe isikuid ei olnud nõus prokuratuur avaldama.

Politsei on küll nurjanud mitmeid lapseröövi katseid, kuid viimase 10 aasta jooksul pole asi reaalse röövini jõudnud. Seda jahmatavam oli, et nüüd viisid tundmatud korraga minema kaks last.