Kaitsevägi on valmis saatma Afganistani täiendava üksuse, mille ülesandeks oleks abistada Afganistani politseid ja armeed valimiste julgestamisel. Üksus hakkaks tegutsema Lõuna-Afganistani Helmandi provintsis ning viibiks seal 1. juulist kuni 1. detsembrini, teatas kaitseväe peastaap.

Praegu teenivad Eestist Lõuna-Afganistanis Kandahari ja Helmandi provintsides jalaväekompanii Estcoy-7, logistiline toetuselement NSE-6, staabiohvitserid ja staabiallohvitserid. Eesti jalaväekompanii teenib rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude koosseisus Suurbritannia alluvuses.

Afganistani Lõuna regiooni väejuhatuse riikide kohtumisel analüüsitakse ka saadud kogemusi ning käsitletakse personali- ja finantsküsimusi.

Lõuna regiooni väejuhatuse juhtriigid on rotatsiooni korras Suurbritannia, Kanada ja Holland. Samuti tegutsevad Lõuna regiooni väejuhatuse alluvuses USA, Taani, Rumeenia ja Austraalia ja Eesti üksused.

Kolonel Väli kohtub visiidi käigus ka USA keskväejuhatuse esindajatega.

Kaitsevägi osaleb Afganistanis NATO juhitud sõjalisel operatsioonil alates 2003. aastast. Hetkel teenib Afganistanis ligikaudu 150 Eesti kaitseväelast.

Afganistani Lõuna regiooni väejuhatuses osalevate riikide viimane kohtumine korraldati märtsis. Kolonel Väli saabub Eestisse tagasi 30. aprillil.