Eesti Päevalehe andmeil on Aaviksooga koos Rumeenias killustikuvabrikut omanud ja ka mujale investeerinud ettevõtetel kannatus katkemas ning nõuded Aaviksoo vastu sisse antud. Küsimusele, kas tegemist on eraisiku vastu suunatud nõuetega, vastas Aaviksoo, et „see on äriühingute vaheline vaidlus ja las ta niimoodi käib”.

2000. aastate keskpaigas suure hurraaga Rumeeniasse Eesti ettevõtjate investeeringuid vahendama hakanud IPC Investment Group (mille omanike seas oli alguses ka Aaviksoo) ei ole saanud kuidagi hakkama võlakirjainvestoritele raha tagasi teenimisega, sest Rumeenia kinnisvaraturg, millesse enim investeeriti, kiratseb. „Investeeringud on sinna kinni jäänud meil kõigil,” nentis Aaviksoo, kes 2008. aastal IPC juhtkonnast lahkus ja 2009. aastal pärast ühe projekti IPC-lt väljaostmist ka omanikeringist lahkus.

Selleks projektiks oli killustikutootmise tehas Nordic Stone, mille käsutuses oli veel 2009. aastal 7,5 miljonit tonni killustikuressurssi ning mille enamusaktsiad omandas Aaviksoo toona 1,34 miljoni euroga. Nii on võimalik välja lugeda Rumeenia ametlikest teadaannetest, et just Aaviksoo määrati 2009. aastal päris mitme Rumeenias tegutseva ettevõtte (kaasa arvatud Nordic Stone) allkirjaõiguslikuks esindajaks vähemasti 2013. aasta jaanuarikuuni.