Pentuse sõnul ei vääri linnaosade kaotamine tähelepanu mitte niivõrd valimistel häälte ümber- või ringijaotumise tõttu, vaid seetõttu, et pärast linnaosade kaotamist halveneb otseselt linnaelanike olukord.

"Kui näiteks Lasnamäe linnaosa kaoks ja kogu linnaosa eest hea seismine viidaks üle Vabaduse platsi, võivad lasnamäelased üsna kindlad olla, et näiteks linnaosa tänavate puhtuse, heakorra või kasvõi hoovide puhtuse vastu tuntakse veel vähem huvi, kui praegu," rääkis Pentus "Või kes seisab selle eest, et näiteks pargid, väikesed tänavad või suurte majade sisehoovid oleksid valged ka sügisel või talvel?"

Pentus tõstatas ka planeerimise küsimuse. "Kui pole linnaosasid, pole ka neid, kes Nõmme ja Pirita, või ka Õismäe ja Põhja-Tallinnas toimuvat ehitustegevust ja planeerimist linnaosa seisukohast vaatavad ja jälgivad. Kindlasti on ka praegu neid tegelasi, kelle tegemistel on linnaosad rist jalus ees. Kasvõi sellessamas planeerimise küsimuses. Pole linnaosasid. Pole probleemi. Seda – tõsi küll – mitte linnaelanike, vaid Vabaduse platsi jaoks."