Täna on sooja põhjarannikul 16–17, homme umbes 14 kraadi ja mitmel pool sajab kerget hoovihma. Laulu- ja tantsupeol võib eelkõige publikule jahedus liialt karm olla, igal juhul soovitan kaasa võtta nii külma tuult kui ka vihmahoogu kinni pidavad ürbid.

Veidi leebem on nädalavahetuse ilm Saaremaal ja Liivi lahe ümbruses. Neis paigus on aga uuel nädalal kõige enne suuremaid sadusid oodata, juhul kui ilmapilt nii ümber rivistub, et es­maspäeval kujuneb tervet Skandinaaviat hõlmav madalrõhuala.

Selle lõunapoolne kese liigub üle Läänemere ja istub teisipäeval Eesti peale. Tohutu suur tsüklonaalne pööris, mille piires tekib ja kaob uusi osatsükloneid, näib peatuvat Põhja-Euroopas vähemalt nädalaks ja selle sisse jääb ka seitsmevennapäev 10. juuli.

Esmaspäeval võib Eesti kohal olla veel pisut kuivem õhk ja kerge hoovihma võimalus suureneb alles pärastlõunal. Kuid ilm on jahe ja nii jääb ka teisipäeval, kui sajud kanduvad üle Eesti.

Kolmapäeval sajab ajuti vihma peamiselt Lääne-Eestis. Õhutemperatuur võib Ida-Eestis tõusta üle 20 kraadi. Neljapäeval liitub Põhja-Euroopa tsükloniga tõenäoliselt Musta mere läheduses tekkiv lõunatsüklon ja see võib Ida-Eestisse tuua tugevaid sadusid. Reedel kandub lõunatsükloni kese Valge mere poole ja suuremad vihmad taanduvad.