Välisministeerium pöördus juhtumi kohta teabe saamiseks Soome esinduse poole Peruus ning sai kinnituse, et 13. mail peeti Limas kinni narkoaineid vedanud 1976. aastal sündinud Eesti kodanik.

Eestlane vahistati Peruu pealinnas Limas 4,7 kilo kokaiiniga. Kinnipeetu juurest leiti 3,5 kilo kokaiini, mis oli peidetud Peruus tuntud kihilise maiustuse sisse, peale selle oli ta alla neelanud 120 kokaiiniga täidetud kapslit.

33-aastase mehe pidas narkopolitsei kinni Lima rahvusvahelises Jorge Chavezi nimelises lennujaamas. Narkokuller oli 4,7 kilo kokaiiniga teel Lõuna-Hispaaniasse Mįlagasse.

3,5 kilogrammi kokaiini oli ta peitnud Peruu King Kongi nimelise kihilise maiustuse sisse, mis koosneb kondenspiimast, marmelaadist ja küpsistest. 120 alla neelatud kapslit kaalusid kokku 1,2 kg.

Peidetud kokaiini leidis pagasi röntgenikiirtega läbivalgustamisel lennufirma personal, kes võttis seejärel viivitamatult ühendust narkopolitseiga.

Mees tunnistas üles, et pidi enne koju Eestisse tagasipöördumist narkootikume sisaldava kohvri viima Mįlagasse.

Kulleri sõnul vajas ta hädasti selle töö eest pakutud ligi 40 000 krooni. Tegemist on tavapärase summaga, mida narkokulleritele pakutakse.

Peruu ajakirjandus nimetas kinnipeetud narkokullerit Liv Rasimoseks, kuid tõenäoliselt on tegemist nime vale kirjapildiga. BNS-i andmetel võis tegu olla kellegi Rasmus Liivaga.

Keskkriminaalpolitseile polnud kumbki nimekuju narkokulleri nimena tuntud.