Välisminister Ojuland ütles pärast kohtumist, et mõlemal poolel on soov minna edasi piirkondliku koostööga. “Lähtume sellest, et majanduslik ja turismialane koostöö areneks ning süveneks ja inimestevahelised kontaktid oleksid usaldusväärsed,” sõnas Ojuland. “Väga hea meel on mul selle üle, et Jaani kiriku probleemidele on leitud lahendus,” lisas ta.

Välisminister Ojuland külastas ka ise Jaani kirikut.

Peterburi südalinnas asuv Jaani kirik on aastakümneid olnud kohalike eestlaste kultuurikeskuseks.

Peterburi Jaani kiriku renoveerimistööde ettevalmistus algas augustis renoveerimisprojekti koostamisega, mis valmib 2005. aasta alguses. Renoveerimisprojekti valmimise järel alustatakse kultuuriministeeriumi teatel ehitusega, et taastada Peterburi Jaani kirik kiriku-kontserdisaalina.

Kuulsad eestlased

“Eesti kultuuriloos olulise Peterburi Jaani kiriku taastamine võimaldab kogudusel normaalsetes tingimustes tegutseda ning pakub eesti muusikutele võimaluse esineda Peterburis Eesti oma kontserdipaigas,” on kultuuriminister Urmas Paet varem öelnud. Kultuuriministeeriumi eelarvest eraldati Peterburi Jaani kiriku renoveerimisprojekti ja tööde alustamiseks kolm miljonit krooni. Peterburi Jaani koguduse kiriku hoone valmis 1860. aastal. Kirikus on õpetajana teeninud Jakob Hurt, orelimängijatena Rudolf Tobias ja Mihkel Lüdig. Kogudusega on kuulsatest eestlastest olnud seotud Johann Köler, Amandus Adamson, Miina Härma ja Johannes Laidoner.