Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Harrys Puusepp ütles Päevaleht Online’ile, et praeguse kava järgi võtab kainestusmaja esimesed inimesed vastu alles novembri keskel.

„Maja ei ole veel avatudki, vaid ehitaja andis objekti üle linnale, kes omakorda andis selle politsei kasutusse,” sõnas Puusepp. „Kui kõik läheb plaanipäraselt, peaks kainestusmaja oma igapäevast tööd alustama novembri keskpaigas.” See asjaolu ei seganud aga kaineri pidulikku lindilõikamist mitte sugugi.

Kainestusmajas hakkab töötama kolmes 12-tunnises vahetuses kokku 15 politseitöötajat ning lisaks meditsiinilist personali. ”Põhja prefektuur peab kainestusmaja mehitamisel hakkama saama oma sisemiste ressursside arvelt – see tähendab, et uusi töötajaid selleks ei otsita,” sõnas Puusepp.

Töö kaineris hakkab tema sõnul välja nägema üsna sarnane arestimaja tööle.

„See tähendab, et on ametikohad, kus on vajalikud politseiametnikule kehtestatud nõuded, kuid on ka töökohti spetsialistidele, näiteks korrusevalvur,” rääkis Puusepp. „On oluline mõista, et kainestusmaja on sotsiaalabi asutus ning sinna ei viida kurjategijaid, selles mõttes on mõne teise politseitöö valdkonnaga võrreldes tegemist ehk isegi ohutuma töökohaga.”

25 miljonit krooni maksma läinud kainestusmaja andis ehitusfirma Tallinnale üle 8. oktoobril. Politseiameti ning Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti lepingu kohaselt ehitas Tallinna linn aadressil Merelahe tee 4 (varem Paldiski mnt 62) 57-kohalise kainestusmaja, lisaks on kuni 10 kohta ette nähtud meditsiinilise näidustusega patsientidele.