Kaitsepolitsei ütles eile Eesti Päevalehele, et Jüri Pihl esitas 2. detsembril kapole avalduse, milles palus alustada kriminaalmenetlust Andrus Ansipi, Urmas Paeti ja Rein Langi suhtes.

Jüri Pihl ise nii ei arva. Täna Vikerraadio saates Uudis + esinedes lükkas Pihl kapo sõnad tagasi ja ütles, et tema ei ole avaldust esitanud ja väljendas oma kahtlusi ministrite suhtes lihtsalt selgituste andmise käigus. Tõsi, osa selgitusi oli ta oma sõnul juba varem kodus valmis kirjutanud.

„Kui kodaniku käest küsitakse selgitusi, on ta kohustatud neid andma,“ ütles Pihl osutades, et esitas oma kahtlused vaid kaitsepolitsei küsimise peale.

Kas te siis ei teinud avaldust, esitasid Vikerraadio ajakirjanikud täpsustava küsimuse. „Ma ei oska öelda… Mis mõttes avalduse? Ma esitasin selgituse, millest osa oli ka eelnevalt valmis kirjutanud,“ vastas Pihl. 

Vikerraadio ajakirjanikud uurisid Jüri Pihli käest, miks ta kapole „oma kõhklusi väljendas“. „Nende käitumine viisakeelu tühistamise käigus oli mulle kahtlustäratav, kui nii peenemalt öelda,“ vastas poliitik.

Aga need kolm ministrit ei ole seotud riigireetmisega? „Seda ei ole mina öelnud,“ sõnas sotsiaaldemokraatide sellele küsimusele vastates.

Kas praegu on Eesti valitsuses ministreid, keda võib kahtlustada riigireetmises, küsisid Vikerraadio ajakirjanikud.
"Minu teada neid ei ole,“ vastas Pihl.