„Ei ole vihjeid, et plahvatus oleks seotud kuriteoga ja esialgu tundub, et tegu oli gaasiplahvatusega. Kas õnnetus või hooletusjuhtum, peab selgitama uurimine,” sõnas Pihl linnavalitsuse pressikonverentsil.

Edasi on tema sõnul linna ülesanne taastada majas kommunikatsioonid ja tagada, et maja kahjustamata osades saaksid inimesed edasi elada. „Terveks jäänud majaosa korterite osas vaadatakse üle kandekonstruktsioonid ja kommunikatsioonide ühendused,” täpsustas Pihl.

Nii abilinnapea Eha Võrgu kui ka Jüri Pihli kinnitusel on linnal olemas korterid, kuhu plahvatuses kodu kaotanud inimesed majutada seniks, kuni taastatakse nende eluasemed.

„Esimene peavari on kindlustatud,” ütles Võrk. „Linnal on korterid olemas ja kui avaldused esitatakse, peame vaid vaatama, mis seisus need on ja kui kiiresti saab need eraldada.”

„Korteriturg on Tallinnas ju olemas,” lisas Pihl. „Saab ju korterid ka rentida ning kulud saab sisse nõuda siis plahvatuse põhjustajalt. Ma arvan, et maja taastatakse ja inimesed saavad oma kodud tagasi.”

Õnnetus juhtus Süsta tänaval asuvas kortermajas, päästeamet sai teate ööl vastu tänast kell 2.20. Kolmekordse elumaja ühe trepikoja kolmas korrus ja pööninguosa hävinesid. Päästetöötajad evakueerisid majast 32 inimest, kannatanuid on esialgsetel andmetel kaheksa, neist neli päästeti rusude alt. Kannatanute seas on kolm meest, kolm naist ning kaks last, kes kõik toimetati Tallinna haiglatesse.

Plahvatuses kannatada saanud maja on kindlustatud Salva Kindlustuses. Ettevõte teatas, et niipea kui selguvad õnnetuse põhjused ja asjaolud, on Salva valmis hoone taastamiskulud katma.