Siseminister Jüri Pihli sõnul on Mustamäe korteriühistud pöördunud linna poole palvega toetada majanduskriisi tõttu makseraskustesse sattunud ühistuid, teatasid sotsiaaldemokraadid. 

“Linnavalitsus peab kindlasti ulatama ühistutele abikäe, sest vastasel korral võivad tuhanded talinlased jääda keset talve kütte, sooja vee ja elektrita,“ ütles sotsiaaldemokraat Pihl.

„Vajamineva raha leiab linn ülisuure propagandaeelarve vähendamisest ja võimalik on ka riigipoolne toetus. Samuti tuleb ühistutel endil otsida aktiivselt lahendusi makseraskustest välja tulemiseks,“ märkis ta.

Riigikogu kultuurikomisjoni esimehe Peeter Kreitzbergi sõnul on linnal siiani vastu võtmata Tallinna rohealade teemaplaneering. „See on eriti oluline otse läbi Harku metsa planeeritava magistraaltee vältimiseks,“ märkis Kreitzberg.

Seoses raske majandusolukorra ning elektri-, vee- ja küttehinna tõusuga plaanib Tallinna linnavalitsus lähinädalatel saata rahandusministeeriumile oma ettepanekud pealinna korteriühistute pankrotistumist ennetava stabilisatsioonifondi loomiseks.