Gustav Ernesaksa juubeliaasta puhul oleksid tema teost „Mu isamaa on minu arm“ lipusignatuuriks soovinud Rahvaliidu, Keskerakonna ja SDE kultuurikomisjoni liikmed. Ernesaksa loomingu vastu olid IRL ja Reformierakond.

„Praegu on teada, et lipuseaduse temaatika jääb kultuurikomisjoni pädevusse, kuid ilmselt lähiajal mingeid muutusi lipu signatuuri osas tulemas ei ole,“ rääkis Päevaleht Online’ile kultuurikomisjoni esimees Peeter Kreitzberg.

„Mis signatuuri muutmise plaanist saab, seda ei oska praegu veel prognoosida, kuna kultuurikomisjoni liikmete hääled jagunesid küsimuse suhtes täna võrdselt. Teoreetiliselt on võimalik tulla selle küsimuse juurde tagasi, kuid ilmselt mitte läbi kultuurikomisjoni,“ lisas ta.

Idee jätta riigilipp Pika Hermanni torni ööpäevaringselt lehvima täna kultuurikomisjonis arutamisele ei tulnud. "See mõte on iseenesest aastaid vana, esimesena hakkas sellest rääkima Mart Nutt. Seda küsimust peavad fraktsioonid veel isekeskis vaagima, ametlike aruteludeni igatahes veel jõutud pole," rääkis Kreitzberg.