Ta rõhutas, et eesmärk pole ainult pronkssõduri teisaldamine, vaid suhtumise vastu võitlemine. "Rahvuslik liikumine "Alati Ustav" tekkis küll pronkssõduri ümber toimuva tõttu, kuid avaldame meelt selleks, et murda vaenulikku meelsust," ütles Margus.

Kuna pronkssõdur on politseilindiga piiratud ja kaitstud, toimus miiting rahvusraamatukogu ees, kuhu oli eksinud ka kaks venekeelset nooremapoolset kodanikku. Ilmsete joobetunnustega venekeelne noormees karjus eestlaste poole solvanguid, neiu püüdis noormeest rahustada. Margus läks rahvuslipuga noormehe juurde, mille peale tekkis sõnelus, kuna venekeelne noormees keeldus eesti keeles rääkimast ja ka eestlased ei soovinud vene keeles rääkida.

Konflikti lahendas rahvusraamatukogu töötaja, literaat ja Eesti rumeenlane Boris Buracinschi, kes suhtles mõlema osapoolega nende keeles.

Eestlased kutsusid ka agressiivelt meelestatud venekeelsele kodanikule politsei, kes talutas kodaniku minema. Miitingulised lahkusid rühmas ja lippe kandes Vabaduse platsi suunas.

Askur Alas