##“Linnaosa valitsus oli samuti ühisest Pirita päevast huvitatud, seega korraldamegi juba teist aastat seda üritust koos,” märkis Parek.

Kloostripäev algab kell 10 hommikul konverentsiga “Pirita ja paas.” “Valisime sellise teema, sest nii uus kui vana klooster on paekivist, lisaks on Eesti Paeliit meid palju aidanud ning nõu andnud,” rääkis Parek.

Konverentsil peetakse kokku kuus ettekannet, esimesena räägib isa Vello Salo kloostrist kui alternatiivühiskonnast.

Kell 12 jätkub kloostripäev meelelahutusliku osaga.

“Tähistame pidulikult seda, et kloostrivaremete konserveerimistööd on praeguseks lõppenud,” ütles Parek. “Müü-ridele on täistiir peale tehtud ja praeguseks on kõik korrastatud, kusagil lahtisi kive ei ole,” kinnitas ta.

Meelelahutuseks esinevad ajaloolise tantsu ansambel Savatores Revaliensis ja vanamuusika ansambel Rondellus. Laste jaoks tulevad kohale Nukuteatri “Naksitrallid” ja tsirkus.

Samas toimub eesti käsitöö laat, kus on kohal 40 firmat. Toitlustamise eest vastutab telekokk Jazz oma meeskonnaga. Lisaks toimub kunstnik Pilvi Blankini gobeläänide näitus.

SETU MEMMED JA INDIA TANTSIJANNAD. Kell 17 toimub õhtupalvus ehk vesper Brigitta õdede osavõtul. Pärast palvust esineb Setu lauluansambel Sõsarõ.

Õhtu üheks omapärasemaks etteasteks on Pareki sõ-nul india tantsud, mis algavad kell 19.30.

“Meie neljast Indiast pärit nunnast on üks tantsuõpetaja haridusega ja tema õpilased esinevad nunnade poolel india tantsuga,” rääkis Parek.

Kloostripäeva lõpetab varemete kirikuruumis laulev lastekoor Ellerhein.