Künnapuu 9 kortermajaks ümber ehitanud Tiit Kivimägi ütles, et asi aetakse korda lähemal ajal. “Praegu kasutame inimeste enda rajatud drenaaÏi, aga tuleb ikka paigaldada kogumiskaev, sest lubatud kanalisatsiooni pole tulnud,” ütles Kivimägi.

Enne ümberehitust oli individuaalelamul kogumiskaev, mis paraku jäi ehituse alla. Kui endine majaomanik Õie Kivimägi soovis veevarustuse teenuse lepingu lõpetada ja majahaldur osaühing KH Hoolex alustada, läks Tallinna Vee inspektor olukorda kontrollima, avastades omavoliliselt sadeveekanalisatsiooni tehtud ühendused.

“Meie saame teha ettekirjutuse, aga pole õigust nõuda, et kogumiskaev oleks olemas,” ütles Tallinna Vee avalike suhete juht Karita Sall. Maarjamäe naabrusse kulgev Künnapuu tänava sadeveetoru pole tema sõnul vee-ettevõtte oma.

Keskkonnaameti keskkonnahoiu osakonna juhataja Madis Kõrvits ütles, et linna andmebaasi järgi on majale kohtkäitlusluba väljastatud 2003. aastal ja teatatud mahtude järgi on tegemist ühepereelamuga. Omavolilisest ühendusest polnud Kõrvits teadlik. “Läheme kindlasti homme kohale kontrollima,” lubas ta.

Arendaja ootab kasutusluba

Arendaja Tiit Kivimägi ütles, et ootab parasjagu hoonele kasutusluba. “Ega me ei ole seda kui kortermaja võtnud ja reklaaminud, müüsime mõttelisi osasid,” selgitas ta. “Kindlasti on kortermaja rajamisel hoopis teised nõuded.”

Juunis ehitusloata elamu rekonstrueerijat trahvida ähvardanud linnaplaneerimisamet pole seni karistuse määramiseni jõudnud. Ameti ehituskontrolli osakonna juhataja Tõnis Kurriku sõnul on Künnapuu 9 aadressil asuva hoone omavolilise rekonstrueerimisega seotud väärteomenetlus pooleli. “Füüsilist isikut võib ehitusseaduse kohaselt väärteomenetluse korras karistada rahatrahviga kuni 18 000 krooni,” täpsustas ta.

Kaevu puudumine avalik saladus

•• Anonüümsust palunud majaelanik: “Minul on kinnisvarafirma koostatud hindamisaktis kirjas, et majas on tsentraalne kanalisatsioon. Hinnavõrdlus on tehtud veel sama piirkonna uuselamutega. Hindavad ju professionaalid ja mul polnud põhjust kahelda.

•• Tallinna Vee avalike suhete juht Karita Sall: “Künnapuu tänavale kanalisatsiooni ehitus on planeeritud aastaks 2009. Tallinna lahe ääres on seitse sadeveeväljalasku, Künnapuu tänavalt on väljalask Maarjamäe juures. Sadeveekanalisatsiooni tehtud ebaseaduslike liitumiste avastamiseks alustame piirkonnas pistelist kontrolli.”

•• Naaber Valdur Pihlak: “Võtsin uurimise enda südameasjaks, see toimub ju minu nina all. Maja on kümne korteriga, aga reoveemahuti kohtagi pole näha ja heitvett üldse ei koguta.”