Eesti Päevaleht Online’i kampaanias “Tehke mu tänav korda!” andsid kehvadest teeoludest teada üle poolesaja inimese. Kehvi lõike leidus pea igas Tallinna linnaosas, kuid kõige rohkem valukohti on Põhja-Tallinnas ja Lasnamäel.

Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Peep Koppel tunnistab nende linnaosade kehva olukorda. “Tehtud teede ülevaatuse tulemuste kohaselt on kõige halvemas seisukorras just Põhja-Tallinna ja Lasnamäe linnaosa tänavad,” rääkis Koppel.

15 remonti

Suurematest 2008. aastal plaanitavatest töödest tehakse arvuliselt kõige enam taastusremonti Põhja-Tallinnas. Taastusremondi käigus freesitakse asfaldi pealmine kiht ja paigaldatakse teele uus kate. Põhja-Tallinnas ootab tänavu freesmasinat viis tänavat: Tööstuse tänav Niine ja Volta tänavate vahel, Kopli tänav alates Erika tänavast kuni Kopli tn 101 majani, Kaera tänav, Kopli ja Kaera tänavate vahele jääv lõik Ristiku tänavast ja Tuulemaa tänav.

Koppel ei osanud nimetada täpset tööde algus- ja lõppdaatumit, sest riigihanked pole veel lõpule viidud. “Teeme kõik, et 15 tänavu alguse saavat tööd jõuaksid kooli alguseks valmis, kuid riigihangetest sõltuvalt võib see aeg muutuda,” selgitas ta.

Kõige suurema projektina saab tänavu alguse Suur-Sõjamäe tänava ja Järvevana tee viadukti ehitus, mis peaks valmima järgmisel aastal.

Kallimatest projektidest tõi Koppel esile Nõmme teel Tedre ja Linnu tee vahelise lõigu ja Pärnu maantee (Laane tänavast kuni Kadaka puiesteeni) kapitaalremondi. Teeparandushooaega alustas veebruari keskel alguse saanud 33 miljonit neelav Pae tänava kapitaalremont, mille valmimistähtajaks on töövõtjaga sõlmitud lepingu järgi 15. juuli.

Koppeli sõnul on kommunaalamet tänavu võtnud eesmärgiks parandada ka kvartalisiseseid teid ja kõnniteid, millele on linna eelarvest eraldatud vastavalt 70 ja 20 miljonit krooni.

Tänavused teetööd

Kuhu tulevad tänavused tööd:

Kapitaalremondi objektid

Raekoja plats, Vabaduse väljak, Nõmme tee (Tedre tn – Linnu tee), Tehnika tn – Veerenni tänava ühendustee, Pae tänav (Peterburi tee – Punane tn), Pärnu maantee (Laane tn – Kadaka pst), Loigu tänav, Suur-Sõjamäe tn – Järvevana tee viadukt, Ehitajate tee ja Keskuse tänava ristmik

Taastusremondi objektid

Vilde tee (Sõpruse pst – Ehitajate tee), Tööstuse tänav (Niine tn – Volta tn), Kopli tänav (Erika tn – Kopli tn 101), Kaera tänav, Ristiku tänav (Kopli tn – Kaera tn), Paekaare tänav, Tuulemaa tänav

Lugejate kommentaarid

•• Viljandi maantee enne linnast välja sõitu 2km... sulaselge auto enesetapp! Kas maanteeametnikud on pimedaks jäänud või?

••  Tehnika tänaval, kus härrad arendajad vedasid oma uuele spaahotellile üle tänava kommunikatsioone, on nende tehtud teelappimist ilus vaadata. Ei saagi nüüd aru, kas teed ehituseks ära lõhkudes võibki seda nii moe pärast parandada või on ka mingid eeskirjad, kuidas peab tee taastatud olema.

•• E. Vilde tee Tallinnas – kuupinna koopia üks ühele. Mööda nimetatud teed sõidavad ka uued trollid ja bussid. Kas linnal on üleliigset raha, et parandada aukudes ja muhkude otsas lõhutud busse?

••  Mis te neist linnateedest siin “leelotate?” Proovige ka maal

autoga sõita... Bussid enam ei sõida, veel saab ainult tankiga liikuma. Ja siis loeme üleskutseid: noored, maale elama! No kes on see loll, kes seda teeb.