Viie minutiga jõudsid sündmuskohale kaks Lilleküla päästemeeskonda ja üks auto Koplist. Kesklinna komandost toodi redel, sellega aidati inimesed maja aknast välja.

“Kuna oli karta, et nad on vingu saanud, kutsuti kannatanutele välja kolm kiirabibrigaadi. Meedikud vaatasid päästetud üle, vigastada ei olnud keegi saanud, kuigi psühholoogiline ‰okk oli tugev, eriti vanainimesel,” märkis tuletõrje pressiesindaja Kirill Teiter. Kui inimesed olid väljas, avastasid tuletõrjujad, et toas voodi all on emane koer kolme kutsikaga. Koer läks kutsikaid kaitstes küll kurjaks, kuid päästjail õnnestus ta välja tirida ja hiljem ka kutsikad järele tuua.

Kustutamisele kulus kümme tonni vett, töö lõpetati kella kahe paiku.

Gaasiballoon ei plahvatanud

Maja korterite arvu ei osanud Teiter öelda. “Maja oli päris pikk ja kortereid palju, kuid tuli ei jõudnud mujale levida,” märkis ta. Oma osa oli siin ka niiskel ilmal ja asjaolul, et tuletõrjujad jõudsid kohale nelja-viie minutiga.

Esialgsel hinnangul sai põleng alguse trepikotta ehitatud ruumist, kus olid vana pesumasin, tolmuimeja ja gaasiballoon. “Tuletõrjujad nägid ballooni õigel hetkel ja asusid kohe jahutama. Kui see oleks plahvatanud, oleks õnnetus olnud märksa ulatuslikum,” seletas Teiter. Panipaik korteriga ühenduses ei olnud, sinna pääses sisse koridorist.

Ruum oli kaheruutmeetrine, tules söestusid selle seinad ja lagi. Ruumi täielikuks kustutamiseks avati kaks meetrit lage, neli meetrit trepikoja katust ja seinu. Põlevad ja tossavad tukid visati pisikestest akendest välja.

Põlengu põhjuseid praegu öelda ei osata.