Aasta eest mõrvakatse üle elanud Polishtshuk ütles, et politsei kuulas teda tookord üle kõigest 20 minutit pärast operatsiooni, kui ta viibis veel narkoosi mõju all. Operatsioon kestis kuus tundi ja Polishtshuk loobus enda sõnul tunnistustest, kuna ta seisund oli endiselt tõsine.

"Politsei esitas küsimusi, mis ei puudutanud mõrvakatset," rääkis Polishtshuk eile Eesti Päevalehele. "Neid huvitas, keda ma tunnen ja kellega läbi käin. Nad hoiatasid, et haigla lähedal on kaks meest, kes tahavad mind tappa ja ütlesid, et kui ma ei anna tunnistusi, siis võtab politsei valve ära."

Politseiameti pressiesindaja Aet Truu sõnul vestles politsei Polishtshuki kui tunnistaja või kannatanuga, mille puhul pole advokaadi juuresolek vajalik. "Kaebuste korral on tal õigus järelvalveorganite poole pöörduda," ütles Truu.

Mait Metsamaa mõrva korraldamises kahtlustatav Rapla arestimajas kinni peetav Polishtshuki alluv Valeri Kuznetsov süüdistas eile samuti politseid enda mõjutamises ja psühholoogilises töötlemises. Kuznetsov kaebas politseiametnike peale, kes kaebuse kohaselt üritasid teda advokaadi juuresolekuta veenda süüd mõrvas omaks võtma.

EPL Onlinei valduses on eilse kuupäevaga kaebuse koopia, mille Kuznetsov on aadresseerinud Rapla arestimaja ülemale.

Mait Metsamaa mõrva uuriv politseiuurija Margus Maasepp ei pidanud vajalikuks Kuznetsovi kaebust kommenteerida. "See on Kuznetsovi õigus," ütles Truu kaebuse kohta. "Uurimise huvides ei kinnita ega lükka ümber," lisas Truu.

Rapla politsei pressiesindaja Margus Mikomägi kinnitas, et nende arestimajas mõjutamist ei toimunud. Mikomägi sõnul saabus Kuznetsov Rapla arestimajja alles neljapäeval.