"Teie tegite mind invaliidiks!" karjus Polištšuk viidates näpuga tunnistajapingis seisnud Ovsjankini poole. "Te tulite vaid pool tundi pärast operatsiooni minu juurde, tõmbasite hingamistoru mu suust välja ja nõudsite mult informatsiooni. Vot selline mees on Ovsjankin, ohvitser selline!"

Turujuhi teatel nõudis Ovsjankin talt infot tema sidemete kohta Riigikogus ja Tallinna volikogus. "Ta ütles, et kui ma oma sidemeid talle ei avalda, siis ootavad mind all korrusel kaks meest," nentis Polištšuk. Ovsjankin eitas süüdistusi.

Kohtuprotsess jätkub tunnistajate ülekuulamisega.

Viimasel kohtuistungil mullu novembris saatis kohtunik Violetta Kõvask Polištšuki täiendavasse kohtupsühhiaatrilisse ekspertiisi, mis tunnistas mehe süüdivaks. Eksperdi hinnangul painab meest seoses 1999. aasta 7. novembril läbielatud atentaadiga küll posttraumaatiline ajusündroom, mis tekitab temas depressiivset reaktsiooni, kuid sellele vaatamata on ta täie mõistuse juures ning võimeline kohtus oma tegude eest vastutama.

Politsei süüdistab Metsamaa tahtliku tapmise organiseerimist Polištšukile ka Keskturu turvajuhti Valeri Kuznetsovi (37) ning Keskturu turvameest Sergei Normanovi (27). Tahtliku tapmise täideviimises süüdistatakse Andrei Dudotškini (27). Kõik neli kohtualust eitasid eile alanud kohtuprotsessil täielikult oma süüd.

Politsei süüdistuse kohaselt pidas Polištšuk 1999. aasta 12. oktoobri hommikul Metsamaaga telefonivestluse ning kutsus viimase Keskturule, et arutada, kuidas maksta Metsamaale soodsa erastamisotsuse eest kolm miljonit krooni pistist. Kokkulepitud kohtumist ei toimunud, sest Polištšuk oli selleks ajaks turult lahkunud.

Keskturust mõnisada meetrit eemal Lastekodu tänaval ootas samal ajal Metsamaad tema armukese Kadi Viljaku elumaja trepikojas Kuznetsovi ja Normanovi palgatud Dudotškin. Mees ootas Metsamaad viiekorruselise elumaja trepikojas ning tappis ta viie lasuga püstolist Walther.

Politsei versiooni kohaselt sai Dudotškin mõrva täideviimise eest 1000 dollarit.

Eilsel kohtuistungil tunnistas tapetud Mait Metsamaa poeg Andreas, et koheselt pärast isa mõrvapaigast lahkumist läks ta Polištšuki juurde, kes tundus talle pisut närvilisena. "Ma ei kahtlustanud Polištšukki, vaid läksin ta juurde eesmärgiga küsida, kas tema teab juhtunust midagi," ütles Andreas Metsamaa (20) kohtule. "Ta ütles, et ei tea asjast midagi, kuigi ta tundus olevat veidi närvis."

Samuti tunnistas Andreas Metsamaa, et tema isa ja Vadim Polištšuki suhted hakkasid jahenema pärast Mait Metsamaa põhjustatud autoõnnetust 1999. aasta 3. juulil Tabasalus, kus hukkus kaks inimest. "Enne avariid olid nende suhted normaalsed, kuid pärast seda hakkasid nad miskipärast märksa vähem suhtlema," sõnas Andreas Metsamaa. "Võib isegi öelda, et nendevahelised suhted muutusid teravaks."