Pärnu politsei pressiesindaja Kaja Kuke sõnade kohaselt ei saa ta juurdluse tulemusi kommenteerida, sest reedel tegi sama asja suhtes algatatud kriminaalmenetluse uurija Marge Kera taotluse anda distsiplinaarjuurdluse lõpetamisel materjalid üle kriminaalasja uurimiseks ning distsiplinaarjuurdluse materjalid on tunnistatud asutusesiseseks kasutamiseks.

“Materjalid lülitati kriminaalasja koosseisu, kas politseinik kedagi peksis või mitte, selgub pärast kriminaalasja menetluse lõpuleviimist,” ütles Kukk. Kriminaalmenetluse esialgne tähtaeg on 19. jaanuar.

Küsimusele, millisele seadusele distsiplinaarjuurdluse tulemuste asutusesiseseks teabeks tunnistamine tugineb, saatis Kukk väljavõtte politseipeadirektori 2002. aasta 4. jaanuari käskkirjast. Selles öeldakse, et kriminaalmenetluses kogutud teave on asutusesiseseks kasutamiseks.

Samal ajal ütleb avaliku teabe seaduse 36. paragrahv, et asutusesiseseks teabeks ei tohi tunnistada distsiplinaarkorras tehtud jõustunud ettekirjutisi või antud akte. Distsiplinaarkaristusteks on noomitus, rahatrahv, töölt kõrvaldamine ja töölepingu lõpetamine, nende määramist ei saa asutuse juht siduda kriminaaluurimisega.