”See (linnavolinike võimalik ülekuulamine - toim) selgub pärast seda, kui uurija on teinud ühed toimingud,” ütles Sutt. ”Millal see täpselt selgub, seda küsige uurijalt.”

ei soovinud selgitada. Kriminaalasja menetlev Tallinna majanduspolitsei uurija Alice Järvet ei soostunud aga volinike ülekuulamist selgitama.

”Ei pea vajalikuks anda selgitusi kriminaalasja eeluurimise edasiste toimingute teostamise kohta,” teatas uurija Tallinna politsei pressiteenistuse vahendusel.

Pakosta kaitsja vandeadvokaat Urmas Arumäe ütles, et linnavolinike ülekuulamine oleks absurdne ja menetluse sihitahtlik venitamine.

”Toimuv on poliitika, mitte kriminaalmenetlus,” lausus Arumäe. ”Seaduse kohaselt saab tunnistusi võtta vaid isikutelt, kellel on väidetava kuriteo kohta informatsiooni ja kes saavad asja kohta anda õigeid ütlusi.”

Ta lisas, et sellisteks isikuteks saaks olla näiteks Liisa Pakosta ülemus, linnakantselei juht ja personalifirma Mercuri Urval (MU Consultants OÜ - toim), mitte aga linnavolinikud.

Majanduspolitsei teatas septembri alguses, et kahtlustab Pakostat kahes ametialase lohakuse kuriteoepisoodis, kuna puudu on kaks lepingut.

Esimesel juhul kandis linn 1999. aastal MU Consultants OÜ-le üle 27 140 krooni haridusjuhtimise ümberkorraldamise ajakava ja riskide hindamise analüüsi eest.

Teine episood puudutab 2000. aastal MU Consultants OÜ-le 96 760 krooni maksmist nelja analüüsi eest.

Nendeks olid haridusameti juhtkonna töö analüüs, ameti allüksuste töö vastavuse hindamine 2000. aasta kevadel välja töötatud printsiipide järgi, ameti sisekliima ja töötajate eesmärkide tajumise analüüs ning ameti pearaamatupidaja valik ja hindamine.

linnasekretär andis selgitusi. Pakosta väitel lõpetas politsei möödunud nädalal tema kahtlustamise esimeses episoodis pärast seda, kui uurija oli tunnistajana üle kuulanud linnasekretäri Toomas Sepa ja veendunud, et puuduvat lepingut polnud vaja sõlmida ning abilinnapea Pakosta polekski tohtinud seda teha.

”Meil kõigil oli piinlik, et politsei peab tegelema selliste naeruväärsustega tõsise töö asemel,” ütles Pakosta.

Linnasekretär Toomas Sepp ütles, et ta ei taha teemat kommenteerida enne, kui uurimine on lõppenud.

Politsei keeldus vastamast, kas Pakosta väide vastab tõele.

”Praegu ei pea võimalikuks kriminaalasja objektiivse ja igakülgse uurimise huvides eeluurimisel tuvastatut avalikustada,” vastati politsei pressiteenistusest.